Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) bóg o czymś zapomniał nie wszystko wymyślił a nawet jeżeli chciał nie do końca mu to wyszło czegoś w tym tworzeniu zabrakło czegoś za mało czegoś za dużo a czego niech się każdy domyśli ja już wiem co sknocił z czym przegiął czego za mało czego za dużo on też o tym wie i mam nadzieje że się wstydzi przecież miał instrumenty które powinny zagrać tak jak ja i inni myślą Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Waldemarze, dość często wypowiadasz swoje zdanie na ten temat. Mam akurat w tej kwestii odmienny poglad. „Trochę wiedzy oddala od Boga, dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem" Ludwik Pasteur Człowiek chce żyć po swojemu, tylko nie chce za to ponosić konsekwencji i skutków. Jak ktoś wygra w Totka, mówi czasem - miałem diabelne szczęście, a jak złamie nogę - kara boża Pozdrawiam serdecznie :) Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Maria_M Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Bardzo kontrowersyjna wypowiedź, mam całkiem inne zdanie, zgadzam się całkowicie z wypowiedzią Alicji, tak, brak wiedzy nie daje prawa do wyciągania krzywdzących wniosków odnośnie ludzi, a co dopiero Boga!!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alicjo - i to co napisała mi się podoba - masz inne zdanie a ja to szanuje. A ja tak to widzę i do tego mam prawo - co uszanowałaś. Za czytanie bardzo dziękuje.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - mądrze napisałeś z tą wolą do której mam prawo - przecież nikogo tym nie obrażam. To jet tylko moje zdanie z który można lub nie się zgodzić lecz się nie obrażać. Pozd. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - szanuje to co zostało wyżej napisano - ale z tym za brakuje tu wiedzy się nie zgadzam to po pierwsze a po drugie nikogo ten wiersz nie ma zamiaru krzywdzić. Bo tak samo mogę się ja poczuć . Przecież nikt nie może mi zabronić mojej wiary. A jest takich jak ja więcej jak pól świata... A za obecność pod wierszem bardzo dziękuje. Pozd. 1
Enigmatyczna Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Bardzo mi się podoba ta kontrowersja. Przeczytałam już dużo twoich wierszy i uwielbiam, że są subiektywne, ale jednocześnie mają charakter refleksyjny. Pokazują ścieranie się pierwiastka ludzkiego z boskim. Ileż myśli mamy w sobie? Nie ma wiedzy, która wytłumaczyłabym nam wszystko. Wszystko - wolna wola. Pozdrawiam:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam cię serdecznie - cieszy mnie że czytasz moje wiersze że rozumiesz mój przekaz. Wiem że nie które są trudne - zwłaszcza jak ten powyższy - i że niektórzy by mnie spalili na stosie za herezje - lecz te czasy już się skończyły. Jak to mówią trzeba umieć to wszystko zrozumieć a nie wydawać wyroki. Dziękuje że byłeś. Pozd.
Enigmatyczna Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I dobrze, że się skończyły, w pięknych czasach przyszło nam żyć! Pisz każdą herezję, która przyjdzie ci do głowy:) Pozdrawiam, E
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 całkowicie się nie zgadzam odpowiem w oddzielnym poście Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jacku - ja się tego nie domagam - ja po prostu wyraziłem swoją myśl w wierszu z którą masz prawo się nie zgadzać - tak to działa. Dzięki że zajrzałeś. Pozd. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 A stworzył nas rzekomo na własne podobieństwo . Tzn, że Panu Bukowi też psują się zęby, też choruje? Człowiek - korona stworzenia? Dlatego nie kupuję ni chrześcijaństwa, ni w zasadzie żadnej religii. Dobry wiersz. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Czarek - dziękuje że byłeś i czytałeś - ja jestem wychowany w rodzinie katolickiej - ale po czasie zrozumiałem o co tu w tym wszystkim chodzi... I nie ja jeden - przecież na świecie żyje kilkanaście miliardów ludzi a więc dlaczego wieży tylko mała tego cześć - czyżby ta większość się myliła nie ma prawa głosić swych poglądów...że racje mają tylko oni którzy wymyślili Boga. Pozd. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy w coś wierzy. Większość wierzy w bóstwa. To znacznie prostsze od przyswojenia sobie pewnej wiedzy z zakresu antropologii religii, która w sposób wcale nieskomplikowany tłumaczy zasady formowania się kultów religijnych. Cóż, wiedza i nauka nigdy nie szły w parze z religią ;)
Rekomendowane odpowiedzi