Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 gdy będę cię chciała zaciągnąć do łóżka obiecaj nie pozwól to wszystko zepsuje gdy spojrzę głęboko poczujesz ślad dreszczy obiecaj uciekaj na boga chroń skórę! nie będę żartować i bawić się w berka nie czekaj chcę wszystko za każdą też cenę są letnie kobiety miłości spokojne mnie ogień rozpala i wyzwolenie czy już to rozumiesz i pójdziesz sam sobie? przestraszyć chcę krzykiem to łatwiej niż zostać zatracić kontrolę w uczuciu nie znoszę i poddać mężczyźnie: porażka za prosta płci walka zatraca głębokie pragnienia więc rób jak uważasz... nie jestem z kamienia 10
bajaga1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak tak zwłaszcza ostatni wers.. Podoba mi się Beto i podejście peela i słowa poetki. :-) Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Poza treścią ujęła mnie ciekawa konstrukcja wiersza. Obie te sprawy na zdecydowany plus. Kłaniam się uprzejmie :)
egzegeta Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwy mężczyzna nie obieca, albo obieca i nie dotrzyma słowa (ach, jak chciałbym być prawdziwym mężczyzną :) z tym to się zgodzić trudno, właśnie utrata kontroli zapewnia prawdziwy odlot :) Bella Beti kolejna ciekawa Twoja rymowanka, aczkolwiek - wg mnie - myśli zbyt rozstrzelone. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 czytam i czytam i bym kombinował po swojemu bo choć nieuporządkowane to ciekawe gdy będę cię chciała do łóżka zaciągać nie pozwól by uczucie spłaszczyła ma żądza gdy spojrzę głęboko poczujesz ślad dreszczy obiecaj uciekaj gdyż zniszczę do reszty nie będę żartować i w berka się bawić nie czekaj chcę wszystko zniszczę - nie naprawisz ... pozdrawiam pazerną:))
Tomasz Kucina Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Pięknie wchodzisz w stany kobiecej świadomości, z jednej strony bardzo stabilnej i zdyscyplinowanej mentalnie, zakochanej i apodyktycznej, a z drugiej jakby zagubionej- finalnie-, i w konkluzji czytelnik zaczyna wątpić w siłę i rys apodyktyczny tej Kobiety na rzecz niewiasty zagubionej, a to przyciąga głębiej, bo jest stanem precyzyjnie ludzkim, i wynika z wyższości uczucia nad dyscypliną i poprawnością nawet reputacji. Więc oda do miłości, z tkanek nie kamienia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle się natłumaczyłaś, wreszcie w puencie wszystko jasne :) Pozdrawiam BeBe :)
Maria_M Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Bardzo skomplikowane te relacje, ale przez to ciekawe, ukazują specyficzną naturę kobiety: chciałabym i boję się, chciałabym i boję się, ...... i są to relacje nie kobieta- męższczyzna, tylko kobieta - jej myśli, pragnienia, obawy, ostatnia zwrotka wszystko wyjaśnia i pozostawia jednak decyzję męższcyźnie, Jednak daję serducho, bo wiersz podobasię, chociaż stanowiska podmiotu lirycznego nie popieram :))
beta_b Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bajago, to prawda. Czarku, w mojej głowie ułożone wersy zdają się proste. Z racji procesu przełożenia idei - umajanie wersów ośrodkami poetyckimi może zaburzyć przekaz. a dla mnie to koraliki na nitce nanizane, kolejno tłumaczone... sam widzisz Wiktorze, jak różnymi ścieżkami myśl podąża... pozdrawiam, choć to tylko taki pr ;) bo to prosta rymowanka o złożonej strukturze (psych.) ;) bo treść to walka a puenta miała pokazać odpuszczenie :D Marysiu, to proces, nie stanowisko. :) Wszystkim dziękuję za uwagę i ciepło pozdrawiam. bb
egzegeta Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję z wyjątkiem "ciepło", ono mnie wykończy :(
Deonix_ Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ciekawe podejście do sprawy, takie chaotyczne, kobiece. Ujmująca pointa :) :) Pozdrawiam :)
Czarek Płatak Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tak, w poezji jak w życiu ważny jest odpowiedni balans :) Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
Luule Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 W kotka i myszkę tak jakby:) takie przyciąganie przez odpychanie, akcja negacja. fajnie
Rekomendowane odpowiedzi