Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 lat później...
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozioma oś symetrii. Ten pomysł zasiał się samoistnie w głowie mej, wykiełkował i obrodził poniższym. ;)

I NOS / SONI

WON SNOM

O, MOSZNO! / ONZ, SOWO

O, HOSS, IWO! / O, MISS, OHO!

OHM / WHO

I MISS, SIWI

IZO, MINI WOZI

NO, MINOM / WON I WON! - pacyfistyczny :)

IWONO, MI!

W ONZ I MISS OS / SOS SIWIZNOM

OHO, SZOSO I OSO Z SOHO

I NOWINOM / WONI MONI

Aby to odczytać w poziomej osi symetrii, należy stanąć na głowie. :D

Opublikowano

WIO, I HOSS, IWO! / O, MISS OHIO IM

INO, WIOSNO,MI / I WON! SOI MONI

WINO O NIM

Albo taka ciekawostka:

O I WIO HO / OHO I WIO

----------------------------

O I MI OHO / OHO I MI O

Opublikowano

Ma kupę noży? Żonę pukam

I ma kupę nożyc? On w nocy żonę puka mi

Ma kupon? Oż, żono, pukam!

A popa kupa noży. Żona puka popa

:D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Dziękuję wielce Wszystkim, którym powyższe opowiadanie przypadło do gustu: Tobie Obywatelu, Kwiatuszku,Poet Ko i Wiechowi J. K. Wiesławie, Tobie dzięki także za komentarz-ilustrację.    Pozdrowienia. 
    • Resuscytacja Reanimacja Artystyczna defibrylacja   Kobieta w czerwieni   Odwrócona na płótnie twarz.   Wschód jest zachodem, a południe - północą.   Obraz wierzga do góry nogami.   Farba olejna pluje na skórę,   naznacza znakiem zapytania naskórek.   Tatuaż zaszyty głęboko.   Maszyna do szycia.   Cienka satynowa igła.   Kobieta w czerwieni.   Na drewnianym parkiecie.   Tańczy w piruecie w bladym świetle świec.   Czerwone szpilki stukają,   pędzli kukułczy rytm.   Bije dzwon.   ...   Purpurowa rzeka płynie w dół, krzyk nadgarstków w tle.   ...   Kobieta w czerwieni. Narysowana ołówkiem. Naostrzona temperówką. Wymazana gumką.
    • @viola arvensis     nie odchodzę czasem tylko milknę na chwilę żeby lepiej usłyszeć Ciebie   jestem   tuż przy Tobie    
    • @violetta   tak sobie myśl

@Migrena   dziękuję Migrenko miłość istnieje ! Nie tylko w wierszach pozdrawiam !  @Benjamin Artur   Tak …a może wszystko jest kwestią umiejętności dostrzegania ? Pod odpowiednim kątem.?! To przecież nadal ten sam świt ! dziękuję Arturze, pozdrawiam! 
    • @Werka1987

też kocham góry.    Góry koją, słyszą, do snu ukołyszą... Górom swoje myśli szepczę... Górskim szlakiem lekko drepczę.   Górski podmuch — czysta głowa! niepotrzebne im słowa... Gubię się, by znaleźć siebie, Płynąc po srebrzystym niebie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...