egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) u podnóża maja wiosennie bezsennie za oknem zawsze ten sam kos i akacjowy szelest brzask jeszcze w uśpieniu kłąb wspomnień przyfrunął mimo rolet spuszczonych — hen na linii widnokręgu skrawek słońca i fale coraz bardziej natarczywe poduszka tłamszona raz tu raz tam od wielu dni susza u niej odwrotnie rabaty jeszcze w pąkach ona już w rozkwicie i ten zapach serce i bije i wali — w przeszłość niech się pokaja — albo i nie ale niech wróci z pomyłki 26.04.2018 Wiktor Mazurkiewicz Edytowane 15 Maja 2018 przez egzegeta (wyświetl historię edycji) 5
beta_b Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 "z pomyłki" tu jest klucz - niech wróci bo miało być inaczej? Jak zwykle u Ciebie - subtelne i plastyczne. bb
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, słowa "niech" - bardzo rozpaczliwe, tu u Ciebie. Nie gniewaj się, tak odebrałam. "Gdzieś za granicą bólu znajduje się spokój... " Justyna.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Witaj Wiktorze - podoba mi się - dużo w nim prawdziwości która mi pasuje.
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Bella_Beta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem, czy w tym tkwi klucz. Peelka to wie, a ona i ja, to dwie różne postaci :) Dziękuję.
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Justyna Adamczewska Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym tekście nie ma mnie; tu tylko fikcja oparta na bujnej wyobraźni + odrobina życia, z obserwacji . I gniewać się? Pisząc wiersze można przeżywać raczej miłe chwile. Bardzo Ci dziękuję.
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Waldemarze, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jest TO :) Podziękowanie i pozdrowieństwa.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) czekanie kochanki lub żony... fajne tak to jakoś odebrałem Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będę bardziej uważna podczas odbioru Twoich wierszy. Wybacz, ze taka gapa ze mnie i nieporadny czytelnik.
Marlett Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Rozkwit wiosny pobudza nasze zmysły, chce się żyć po długiej zimie bez promieni słonecznych. Maj to pełnia wiosny, cudownych kolorów i zapachów, prawdziwy raj :) serce i bije i wali PozdrawiaM. 1
beta_b Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami tak trudno oddzielić swoje i natchnione. Filtrując słowa przez Twoją Wiktorze historię zobaczyłam wspomnienia. Zdarzają mi się teksty w 1os. zupełnie nie o mnie - a potem komentarze czytelników w konsternacji. Jeśli ten filtr zrzucę - może być tęsknota ale nadal nie wiem jakie znaczenie niesie "z pomyłki". To wyraz niezgody. Pozdrawiam ciepło, bb Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Marlett Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i właśnie na kanwie powyższego, powstała ta inscenizacja. Dziękuję Ci i pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Justyna Adamczewska Bella_Beti Dziewczyny, nie ciągnijcie mnie za język, bo i tak nic więcej nie dopowiem:) Wiersz to wiersz, dobrze wiecie, im więcej interpretacji, tym lepiej dla wiersza. A zaraz muszę dopisać w wierszu "się" przy - spieniony urok zapomnienia. Jeszcze raz dziękuję za Wasze wpisy. :)
egzegeta Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Marcin Krzysica Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jest męskie spojrzenie na otaczającą kobiecość:) I tak trzymać! Dziękuję Marcinie, pozdrowienia. 1
beta_b Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 to napiszę kolejny tekst: czekając na kochanka. trochę szkoda, że nie umiem tak ładnie jak Ty. ale może on nie przyjdzie to i nie przeczyta. 2
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, nikt Cie nie ciągnie za język, przynajmniej ja. :)) Justyna. 1
Luule Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Witaj. Ja to już pogubiona, Egzegeto, w Twej przewrotności, nigdy nie obstanę w pewności, czy to o wiośnie piszesz czy zaszyfrowałeś znów erotyk - bo przy tym, z wahaniem, wpierw obstawiałam;) Bo gdy piszesz o spienionych falach... ;) Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Przesympatyczna Luule, jak widzisz mój wachlarz tematyczny szeroki, ale czy jestem przewrotny? :) A może u mnie niepokorna wyobraźnia? .... aktualnie na sztaludze mam obraz z trumienno-cmentarnym szkicem. Dziękuję Ci i pozdrawiam. PS. A spienionych fal żadnych tu nie widzę, chyba, że domalowałaś je mentalnie:) PS.2. Też nie grzeszysz brakiem wyobraźni :)
Luule Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, spienione nie są, ale to zatracanie się - spienienie widać mi domalowalo:) A przewrotność w znaczeniu: 'przenośnie: bycie zaskakującym, zwodniczym', więc co do Twojego pisania wierszy, wg mnie, pasuje :D Co do sztalugi... rozumiem. Ale może jeszcze pędzle i płótna zaznają kolorów, pejzaży, prześwitów promieni zza pni czy koron leśnych drzew:) pozdrawiam (bez pomysłu na przymiotnik) Wiktorze :) 1
Połeta Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Może to taka pomyłka że, ojej ja wcale nie chcę spać poduszka sucha za oknem wiosna czas by żyć.
Rekomendowane odpowiedzi