michaura Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) brakmi wypieszczonych wymyślonych w każdym calu wygłaskanych takich z ciemnych zakamarków takich z głębi trzewi wyrwanych brakmi i wchodzę do hurtowni wierszy potykam się o banał tobyło już tobyło tobyło onaon pisze cierpienie pisze ohh pisze pisze coś codzień pisze ohh pisze pisze z radości pisze z nicości weź to zauważ pisze ohh pisze muszę poruszę co jutro wymyślić o wiośnie o lecie o toalecie o dupie straconej kolesiu niesfornym co mi zostało ??? heh... Bóg jest przekorny Edytowane 30 Marca 2018 przez michaura (wyświetl historię edycji) 3
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Brak ci to napisz co tli się w trzewiach w mrocznych zakątkach twojej duszy czego brakuje do spełnienia by zmysłom wreszcie ulżyć albo przewracaj stronic tysiące bitow i bajtów wielkiej hurtowni aż wreszcie trafisz na to co warto który zatrzyma Cię na dłużej ;) Edytowane 29 Marca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 4
le_mal Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Lubię wiersze o niczym, bo takich jest tu wiele np. o maglowaniu....;))
Stary_Kredens Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 no ktoś ma problem , dobrze że nie ja i dobrze że tylko taki( ale może nie tylko) pozdrawiam kredens
michaura Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam i ja problem jest tak szeroki jak słuchanie i słyszenie jak muzyka prosto z serca i disco polo jeśli Pani nie ma problemu z tandetą i natłokiem informacji gdzie każdy dzień przynosi coś nowego i nie mamy czasu pochylić się nad jedną perełką .... to zazdroszczę
michaura Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za reakcję ładnie pan to ujął Panie Marcinie Staram się ale jestem za mały i za krótki ... no i do masowej produkcji się nie nadaję :( Pisze tylko gdy mnie coś porusza przejmuje albo gdy spłynie na mnie wielka trauma. Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 ja jeszcze wiele umiem znaleźć a np. disco polo ? no cóż też ma swoje uzasadnienie , aby tylko umieć słuchać nie tylko tego bo np. na rodzinnym pikniku trudno słuchać Chopina a dobra nastrojowa muzyka autorska wymaga tez odpowiedniej oprawy itd, itp. chodzi mi o to żeby nie czuć się zblazowanym a tak trochę odczułam Twój wiersz pozdrawiam Kredens
michaura Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stańczyk nie jest bez powodu :) nie jestem ani trochę zblazowany może trochę mało szczęśliwy czasem ... dziękuję za troskę i życzę wszystkiego dobrego ... no i poczytności :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jesteś za mały. Jeśli zauważasz jakieś braki to możesz nad nimi popracować jeśli chcesz coś przeczytać a nie znajdujesz tego nigdzie może pora sięgnąć po pióro. Warsztat to rzecz ktorej można się nauczyć wrażliwość to cecha wrodzona ;)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami człowiek musi inaczej się udusi Uuu ;) wracając do wiersza tak to jest ze spotykają sie choćby na tym forum ludzie z różnym dorobkiem różnymi historiami życia i każdy pisze tak jak umie każdy odkrywa coś na nowo choc choć dla niektórych jest to chleb powszedni lub jakaś prehistoria. Chyba Różewicz pisał by pomimo to ludzie nigdy nie przestali pisać; )
Polman Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Staram się ale jestem za mały i za krótki ... no i do masowej produkcji się nie nadaję :( Pisze tylko gdy mnie coś porusza przejmuje albo gdy spłynie na mnie wielka trauma. Pozdrawiam I tak trzymaj Bracie, wszystko jest OK. Najważniejsze to być sobą. Pozdrawiam :-)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niezrozumienie, różnica pokoleń, wychowanie, kultura, stan umysłu, tak odbieram wiersz i chyba podobnie odbierał Kondrat te panienki. :) Aha, a taka rzecz, jak pracowitość, czyli: „wypieszczenie wymyślenie w każdym calu wygłaskanie” to może już przeszłość? Oby nie, pozdrawiam. :)
beta_b Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz na szczęście klucz do układanki, bo już wiesz i sam piszesz, że jesteś: W poezji, jako formie sztuki, można szukać inspiracji, zabawy, bodźców do wrażeń czy przemyśleń. Do hurtowni wierszy (jak do sklepu) ludzie wchodzą po produkt dla nich potrzebny. Każdy z nas ma inny cel i potrzeby. Gdybyś wiedział, czego Ci brakuje - mógłbyś to realizować (i być szczęśliwy). A tak wg mnie szukasz - co dotknie, co obudzi, co pomoże. Starczy psychologizowania. Pisałam o tym, jak zechcesz - podeślę linki. A tekst całkiem nieźle płynie, choć bym całość może przycięła. Pozdrawiam bb 1
Enchant Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Wielki plus za temat, bo jest bardzo aktualny i odbieram go osobiście :) No, ale nad formą można by popracować. Z tym że, jak napisał Marcin - warsztat warsztatem, a wrażliwość wrażliwością. Pozdrawiam :)
Witold Szwedkowski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Podoba mi się ten wiersz. Ma śmiałe słówcięciegięcie dla oprawy myśli i zakamuflowany przekaz. Do tego stopnia, że nie wiem czy "wymyślonoch" to literówka "wymyślonych" czy właśnie tak ma być. Choć jeśli tak ma być, to jest to w mojej opinii słabszy punkt bo kaleczy rytm'n'rym pierwszej strofy. No i jeszcze nie wiem na ch*j wsadziłeś Boga w ostatnim wersie? Ojca? Syna? Ducha Świętego? Bo rym przekorny-niesforny jest git i bez 1/3 Trójcy wyskakującej jak diabeł z pudełka.
Witold Szwedkowski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Maria_M Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zagnać ich do mycia okien! Albo niech ogródek przekopią na wiosnę! A nie tak siedzą i siedzą i maglują :))))))))))))))) 1
Maria_M Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to łby puste wymaglowane :))))))))))))))))))))))) Edytowane 30 Marca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
michaura Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ta literówka nie była zamierzona.
Witold Szwedkowski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Ale to też już było. :-) i ogródki i okna 1
Rekomendowane odpowiedzi