Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jacku,  nie mam siły na wiersz ale tyle powiem:   Trwam w osłupieniu, bledszym niż papier, który z wrażenia sam się zmiętolił. Wyszepczę ledwo - piórem jak szablą, waszmość uwierzy? Głowa mnie boli  :)
    • @Alicja_Wysocka Tak, miłość nierówno obdarowuje i czasami nie bardzo wiadomo, jakimi kryteriami się kieruje.  Pozdrawiam serdecznie. 
    • @Berenika97 To nie jest zdecydowanie Pieśń nad Pieśniami – to Pieśń nad Pętami :) Sakramentalne „tak” brzmi jak zatrzaśnięcie krat w celi. Nikogo nie uszczęśliwi ...   Złoto na palcu. Błyszczy posłusznie w słońcu. Więzienie w kruszcu.   Pozdrawiam
    • 78. Z braku dróg (narrator: Agrianin)   1.   Piję z jej dłoni, jak spragnione zwierzę, obcy pies w kurzu.   2.   Myśli, że to troska. Ja wiem, że rachunek.   3.   Ciepło jest za drogie, by je dawać.   4.   Ogień przygasa, milczymy o przeszłości, kłamiąc o jutrze.   5.   Dwa obce ciała, szukają życia w popiele, bo płomień umarł.   6.   W nocy śniła. Krzyczała imię, nie moje.   7.   Uśmiech ma gorzki, jakby chciała już zacząć, czegoś żałować.   8.   Jesteśmy razem. Nie z wyboru — z braku dróg.   cdn.
    • @andrew   czasami trzeba się zatrzymać aby docenić piękne życie i za to Bogu podziękować chwaląc i wielbiąc należycie :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...