Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Na granicy pewnej wzniosłej posiadłości zagadała Młodość do swej starszej siostry i tak jej powiada: Żal mi ciebie droga, bo jesteś już stara, siwe włosy w koku także są widoczne, usiądź tu na pieńku, to sobie odpoczniesz. Zmarszczki masz na twarzy i czoło poryte, jesteś już samotna i zmęczona życiem. A ja, sama widzisz: jestem piękna, młoda, śliczne me oblicze, przecudna uroda. I z wielkim zapałem wciąż się przechwalała, nie spostrzegła kiedy, starość ją spotkała. 14.02.2018r. Edytowane 14 Lutego 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 8
Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie czuje starości, ale chyba wzrok już nie ten. Dzięki:))))))
Deonix_ Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Literówka; Fajny wiersz. A ja cały czas borykam się z tym, że wyglądam młodo jak na swój wiek. I chciałabym mieć siwe włosy i zmarszczki na starość, bo wg mnie to ładnie wygląda ;) Pozdrawiam ;)
bajaga1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś mi nie pasi I z wielkim zapałem wciąż się... bym napisała (marudzę.) Bardzo fajny wiersz...
azk Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja się odezwę w sprawie tego "to", bo jest zapychaczem i to nie do końca na miejscu. Nie potrafię podpowiedzieć jak inaczej zawalczyć o 12 zgłosek. Może "jej"? Pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba żartujesz? Na pewno żartujesz. Dzięki za fajny :))
Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawiłam wg sugestii. Dziękuję :))
Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powalczyłam wg bajagi Dzięki serdeczne. :))
azk Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I słusznie, jej propozycja jest bardzo dobra. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie żartuje, tylko kokietuje. ;))) MaksMaro, bardzo fajny wiersz. Najczęściej młodzi ludzie nie wyobrażają sobie, że w ogóle kiedykolwiek mogą stać się starzy. A później są zdziwieni, że to stało się tak szybko... I nie wiadomo, kiedy. W sumie smutne. Ale takie jest życie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam - nie bójmy się starości ona tak zacna. Udanego dnia życzę 1
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że się podoba, dziękuję za komentarz. To jest prawda oczywista, dobrze ją czasami brać z przymrużeniem oka. :)))
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Poplątałam się, nie wiem, czy to Deonix, czy Oxyvia odpisała. Trudno i tak obu dziękuję za wizytę. :)
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, masz rację. Przecież każdy będzie ją kiedyś witał. Miłego. :)
Deonix_ Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvia ;) I żeby Ci więcej nie plątać, to rzeczywiście nie żartowałam :))
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piosenka o młodości, a smutna.
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie mogę Ci dychę odstąpić. :))))))))))
Deonix_ Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, to wezmę :)) Ale może za parę lat, lepszy efekt będzie xD
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam dwa siwe włosy i peselowski wzrok siada, to co, nie pasuje? ?:))))))))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi