bajaga1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Gdy czarnowidztwo cię dopadnie Rozjaśnij uśmiechem swój dzień Na głupoty czasu nie marnuj Gdyż życie przemija jak sen Wenecką Maską zasłoń swój żal Głęboko schowaj gorycz i łzy Śmiej się i kochaj, szalej, tańcz. I każdą chwilą po prostu żyj. Czas minie - spotkasz miłość, Co nada sens dniom przyszłym. Maleństwo niczym słońca promień Rozjaśni twoje szare myśli. Edytowane 16 Maja 2018 przez bajaga1 (wyświetl historię edycji) 1
Deonix_ Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Bajago, którego tekstu mam się tu czepiać, co? Bo na rozbiórkę obu nie mam ochoty :) Ale ten wytłuszczony mi się bardziej podoba. I w związku z moim lenistwem, tam gdzie mniej roboty, tam się pobawię: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dużo tego życia mimo wszystko, w dodatku rytm wykrzywia; Ja bym napisała " żyj do oporu"; Nie wiem, co Ci tu zasugerować, ale nie podoba mi się tutaj ta pewność, i to "potem", hmm... można by to jakoś inaczej, ale nie mam pomysłu; Przestawiłabym na "słońca promień", jakoś tak melodyjniej na moje ucho; Tutaj "wszystkie" są wg mnie zdecydowanie do wywalenia; I to by było na tyle dziś ode mnie :)) Pozdrawiam :) 1
bajaga1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze wybrałaś, co prawda gdy wkleiłam stary tekst zaczęłam myśleć co by tu zmienić i tak od myśli do myśli... Kiedyś napisałam go dla córki. Czas minął zmieniło się co nieco... Dzięki serdeczne za sugestie, podpowiedzi, trochę pozmieniałam. Pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i jest lepiej :) Tylko to do poprawki :) Pozdrawiam :)
bajaga1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawione dzięki serdeczne. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi