Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) gdy w czerwcowe popołudnie deszczu strugi płyną z nieba w starą cembrowaną studnię kropla deszczu z gradem świszcząc się obciera w taki dzień dla innych mokry po podwórzu biegam boso do utraty tchu - upadam w perłach pluchy jestem cała jakby w sosie łąki aromatem siana kapuśniaczek zwiewnie kuszą rytmem mżawki krążą trzmiele o promienie skrzydła ptaków słońce proszą dżdżą pogodę senną pluchę kosmyk lata wypogodzi z horyzontem płowej linii suszę stopy mokrą suknię wiatrem chłodzę 25 czerwca 2002r. Edytowane 1 Lutego 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 6
bajaga1 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak nasze dzieci i wnuki napiszą... Laptop smartfon i PlayStation to zabawa nasza cała bo na dworze plucha... Dobrze mieć takie wspomnienia jak twoje MaksMaro
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będąc dzieckiem latem jak padał deszcz biegałam po podwórzu, to była super frajda, wtedy nawet telewizora nie mieliśmy. Bardzo dziękuję za odwiedziny. :))
bajaga1 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Miałam taki kombinezon uszyty przez mamę i mogłam bawić się do woli, no i nie bałam się bury za brudne spodnie czy podarte kolana.... 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam - och było tak beztrosko wesoło i miło - a dziś co - komputer laptop komórka - i kalectwo na starość. Pozd.
Deonix_ Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta fraza mnie trochę gryzie pod względem stylistycznym. A tak poza tym, wiersz ładny, malowniczy, przywołałaś mi trochę także moje wspomnienia z dzieciństwa, o których mam zamiar kiedyś napisać :) Pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łąki zapachem suchej trawy zachęcają deszczyk, aby na nie popadał. To tak na przekór gospodarzom, bo jak siano było już wystarczająco wyschnięte, to deszcz był niewskazany. Wszyscy spieszyli się, aby zabrać siano przed deszczem. Nie wiedziałam jak to inaczej zapisać i powstał taki zlepek wyrazów. Dziękuje za podobasię. :)))
Deonix_ Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to sorry, chyba źle zrozumiałam. I wszystkiemu winna ta wymuszona inwersja :)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moźe? Ale cieszę się, że jesteś taka wnikliwa, dokładna, skrupulatna, dociekliwa ( to oczywiście komplementy) :))))))))))))
Deonix_ Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, to dziękuję :)))))))))) Jak widać czasem też zbyt pochopna :)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To też moja przypadłość, dlatego u innych ją toleruję. :))))))))))))
Oxyvia Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och, ja też się tak bawiłam! Biegałam w czystym, ciepłym deszczu po łąkach, taplałam się w krystalicznych (naprawdę!)_ kałużach na piaszczystych drogach, puszczałam statki z papieru i kory drzewnej, staczałam bitwy morskie, przeżywałam dalekie podróże i wyspy skarbów... Cudowne czasy! To se ne vrati! Szczególnie dlatego, że nadeszła epoka komputerów i pochodnych (smartfonów itp.). Smutne. :((( A wiersz oczywiście cudny! Baaardzo mi się podoba! Nie mam żadnych zastrzeżeń!
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj! To bardzo mi miło, a wspomnienia mamy podobne. :)))))))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ładny i barwny wiersz, ach te lata dziecięce mam ten obraz przed oczami z nostalgią do nich wybiegamy. Miłego:))
Maria_M Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wizytę. Miłego :)
Maria_M Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze za wizytę, wspomnienia są miłe, ale teraźniejszość też nie taka zła. Miłego :)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Wspomnienie z dzieciństwa ma już trochę lat, jak widzę, ale zachęcasz słowami do "popaplania" się w deszczu. Zdarza mi się zrobić to... latem oczywiście. Lekka wspomnieniowa treść. Pozdrawiam.
Maria_M Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że czytałaś. :))
Rekomendowane odpowiedzi