bajaga1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wodospady Iguazu 2012 r. myszą rysowane Szczęście moje, tyś takie złudne, Niczym tęczowy blask, Wymijasz mnie, chowasz tam się… Gdzie ciebie znaleźć mam. Szukałam zguby Białą Nocą, Tak jak zachodu słońca. Ze szczytów gór powyżej chmur… Patrzyłam wciąż bez końca. Pod nogi rzuciłeś pereł sznur, Słony smak dziś mają. Turkusów blask już osłabił czas, Szczęścia nie pamiętają. 2010 r. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez bajaga1 (wyświetl historię edycji) 2
Maria_M Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak zwykle u Ciebie pomysł bardzo dobry, ale ja czytając, czuję chaos, przydałoby się zrobić porządek z ilością sylab w wersach, zlikwidować powtórzenia takie jak: ciebie, już. Lubię motyw pereł, który przewija się w Twoich wierszach. Prywatnie perły też. :))))
bajaga1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dziękuję za uważne czytanie noc długa pomyślę nad nim . Też lubię perły tak jak kwiaty są piękne , ale nie noszę ich lecz z chęcią piszę .Boję się pereł. Taka moja fobia. pozdrawiam
bajaga1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Starałam się ale efektu pewna nie jestem
azk Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj przedobrzyłaś z tym -ur. Nie wygląda to dobrze. No i zgadzam się z MaxMarą. Nie znam zbyt wielu Twoich wierszy, ale "pereł sznur" jest chyba Twoją magiczną frazą. Pozdrawiam.
bajaga1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię perły ,podobają mi się i jednocześnie się ich boję , kojarzą mi się z bólem z łzami . Tak są magiczne... Dzięki za to że byłeś i o tym ur pomyślę... Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zajrzyj na mój profil. Ja chodzę w perłach. Przynajmniej do jutra. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
bajaga1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są piękne, magiczne , jak nie pisać o nich wierszy. 1
Maria_M Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisz, bo pięknie Ci to wychodzi. 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Fajnie o szczęściu ono jest jak loteria nie każdemu los je przynosi. Szczęście ulotne jest niestety i nieraz tak jak bańka pryska, czasem wystrzeli jak konfetti, trzeba je wtedy wykorzystać. Z pozdrowieniem:)) 1
bajaga1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic na zawsze nie jest dane ani słońce ani łzy więc gdy ten dar otrzymamy to pomyślmy co zrobić z nim nie raz szczęścia nie doceniamy choć ręka w rękę idzie a potem trach nadchodzą zmiany mówimy o wielkiej biedzie
Rekomendowane odpowiedzi