Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Wiechu J. K. 3 319
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
@ŻwirekTenDobry Cisza w pewnych przypadkach przemawia głośniej od megafonów. Pozdrawiam.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez aniat. · Opublikowano
@Berenika97 Taki piękny i poruszający ten wiersz w swoim smutku. Sprawił, że się zatrzymałam i z wdzięcznością stwierdziłam , że jestem.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pozdrawiam. -
Przez Jacek_Suchowicz · Opublikowano
@Berenika97 pielęgnujemy naszą samotność ciągle się bojąc otworzyć na innych opisujemy ją przejmująco żyjemy w pętli złudzeń naiwnych pozdrawiam ps sytuacja z życia wzięta -
Przez aniat. · Opublikowano
Słońce próbuje ogrzać moje zziębnięte kości, wsuwa się na siłę przez rękaw płaszcza. Niebo wnika w źrenice i zmusza do spojrzenia łagodniej. Wróbel na dachu głośno krzyczy o nieuniknionym i z wyrzutem patrzy na moją niewiarę. Wszystko krzyczy, że to już – tylko ja jeszcze nie. -
Przez huzarc · Opublikowano
@Berenika97 Ten wiersz jest przejmującym portretem człowieka żyjącego w samotności tak długo, że samotność stała się jego naturalnym środowiskiem. Nie mówi o niej wprost, ale pokazuje ją poprzez drobne, codzienne gesty i symbole podkreślające ten stan a zarazem odruch wymazywania się z rzeczywistości, która jest obok obojętna - Pamięć na paragonach, dwa kubki, telewizor, list bez adresu, klucz w drzwiach. , są atrybutami tej alienacji. Całość to elegia o cichym życiu człowieka, którego świat skurczył się do drobnych rytuałów samotności, ale który mimo wszystko wciąż zachowuje małą przestrzeń dla nadziei. -
Przez Lenore Grey · Opublikowano
@Berenika97 Poruszający. Szczególnie ten fragment:Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne