Anastazja Sokołowska Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) otul mnie jeszcze raz czułymi ustamitroskliwym spojrzeniem miękkimi słowami zarysuj kształt wygrzewejącej się w cieple serca poprzez gęsią skórkę na udzie sztuka drżąca pod palcami obecna bijąca krwią pod skórą nie przekłuje artysta w tle ciemne niebo pod paznokciem i w samą duszę bliżej mnie kolorujesz nie blaknę pod zielonym kocim spojrzeniem Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Anastazja Sokołowska (wyświetl historię edycji) 1
Deonix_ Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Niby ładne i dość oryginalne, ale coś mnie w tym tekście uwiera... Poza przypadkowym rymem ustami- słowami w pierwszej strofie, który ja sobie likwiduję i czytam "miękkim słowem" jest tu kilka fraz, które mi niestety niczego nie obrazują, np.: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam pojęcia dlaczego, ale dla mnie te fragmenty jawią się jako suche hasła... Ale być może tylko ja to tak odbieram ;) Pozdrawiam serdecznie :)
Anastazja Sokołowska Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Deonix_ :) Rym nie jest przypadkowy. Fragmenty, które wyróżniłaś, odnoszą się do osoby ukochanej, która jest artystą, a dokładnie artystą obecnym, czyli sztukę tworzy tu i teraz - poprzez siebie, poprzez swoją miłość... Inspiracją była postać ikony body artu i performance'u, Mariny Abramović i jej działalność. Polecam dokładniejsze zapoznanie się z jej niesamowitą postacią oraz filmem dokumentalnym o jednym z jej największych projektów pt. "Marina Abramović: artystka obecna". Myślę, że wtedy wiersz stanie Ci się bliższy i bardziej przejrzysty. Pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi