Fred Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Widziałem rzesze bezrobotnych pastuszków Wędrownych Mędrców z osiedla niosących do stajenki butelki puszki i makulaturę króla Heroda w kominiarce narodziny nadziei na sianku ulotek wyborczych skałki uszek rozbarszczonych po morzu czerwonym 2
Fred Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że jak? być może.
marysia wieczorek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wiersz o wszystkim i niczym. Budowanie na zasadzie łagodnie szokującego paradoksu (wędrowni mędrcy - lumperia, bezrobotni pastuszkowie jak jacyś bezprizorni) otrzaskane. Rozumiem, że ma to być odtrutka na wszechobecną wizję pogodnych, rodzinnych świąt, okraszona językowym zgrywem o barszczu, ale wyszło tak se. Szczególnie jak na osobę, która serwuje pod większością tutejszych tekstów soczystą krytykę. Herod w kominiarce zabawny.
Fred Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To Twój odbior i Twoje postrzeganie tego tekstu. Odwet czy co? Towarzystwa z tego forum nie znam, wiec nawet gdybym chciał, nie za bardzo mogę się znecać nad kims personalnie. Komentuję teksty, nie ludzi i tego samego oczekuję.
marysia wieczorek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Żaden odwet. Widzę po prostu, że czytasz teksty krytycznie, czemu dajesz wyraz w swoich komentarzach. Postanowiłam więc pochylić się krytycznie nad Twoimi.
Fred Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mnie to cieszy. Nie po to publikuję wiersze, by zbierać pochwały, ale usłyszeć (przeczytać) krytyczną opinię, to zawsze coś daje do myslenia. Dziekuje. :) 1
marysia wieczorek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że moje. A czyje miałoby być? Jana z Czarnolasu?
befana_di_campi Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mądrze oraz prawdziwie napisane :) Bo taka jest - niestety - (nad)rzeczywistość Bożonarodzeniowej mistyki. :)
marysia wieczorek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uszanowanie i szapo ba dla podejścia :)
Rekomendowane odpowiedzi