Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) dalej wciąż analogowy stary winyl zakurzony delikatny szron na głowie nostalgiczny zagubiony w świecie już poukładanym ustalonym i bez granic chciałby zacząć głośno marzyć lecz się boi że to na nic te marzenia nie pasują wygrywają inne trendy świat cyfrowy dzisiaj królem jego racja nie zwycięży proste dźwięki prosty przekaz w informacjach gęstym tłumie sama słodycz bez narzekań on niestety tak nie umie jak gramofon przedwojenny bardzo wolno się zużywa życie drąży coraz głębiej twarda szafirowa igła szuka dźwięków, co pomogą przetrwać noce nieprzespane znaleźć ton, za którym goni w kamertonie ciągłych zdarzeń Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji) 8
Deonix_ Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ładny wiersz, taki oldschoolowy :)) Choć w pierwszej strofie zaczęłabym jednak małą literą, zwłaszcza że kolejne zwrotki też tak rozpoczynasz ;) I w ostatnim wersie pierwszej zwrotki że chyba powinno być :) Pozdrawiam ślicznie :) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dziękuję De. Poprawiłem pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam - a ja myślę że to wszystko od nas samych zależy jaki świat sobie zbudujemy. pozd.
befana_di_campi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Rzeczywiście, ładny wyjątkowo :)))
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Damo Trefl. A dlaczego dama trefl ? Matka percepcji, intuicja czy coś innego. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldku. Trochę inaczej to widzę, może w różnych światach żyjemy. pozdrawiam
befana_di_campi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafione w samo południe :-)))
beta_b Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mi też wiersz się podoba. Style na orgu stają się tak rozpoznawalne, że bez podpisu i tak bym wiedziała że to Twój. bb 1
Deonix_ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sorry, powracam, bo wcześniej mi w oko nie wpadło :) Czy nie miało być czasem: w informacji gęstym tłumie ? Pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dobry wiersz podoba się. Z pozdrowieniem:)
azk Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest optymistyczny akcent :) Myślę, że to uczucie zagubienia, nietutejszości jest wspólne dla wszystkich pokoleń od rozpoczęcia epoki industrialnej, kiedy nowe pokolenia żyły nieco inaczej niż : "Za naszych czasów..." Pozdrawiam pięknie, Andrzeju :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Andrzeju. To tylko nostalgia. Generalnie dobrze sobie radzę w aktualnie bardzo głośnym świecie i znajduję te dźwięki, które towarzyszą mi od lat. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Jakoś tak egzystencjalnie mi się pisze. Może dlatego że mój pierwszy tekst był w takim klimacie Spróbuje coś z tym zrobić. Nigdy nie byłem przewidywalny. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Co prawda dzisiaj deszczowo ale pozdrawiam słonecznie.
Oxyvia Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Bardzo ładny, nostalgiczny wiersz o wspomnieniach młodości z innej epoki, które budzi muzyka lub może tylko widok płyt winylowych... (Ja też mam takie, ale nie mam już dla nich adapteru). :(
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxy. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi