Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Znowu złamane serce Który to już raz?   (Nie wiem sam)   Więc lepiej już nic nie mów Bo tylko jedno pożegnanie  (Nam zostało)   Tyle wystarczy Do pełni szczęścia    
    • @aff tak wiele robimy nie po myśli, lecz ze zwykłej głupoty i potem, po latach ciężko jest cokolwiek z tego odkręcić - o tym jest mój nowy wiersz. Ja chciałbym zająć się pracami innych, żeby chociaż sprawić im przyjemność - po nagłym zamknięciu aż zaraz 2 portali naraz, gdzie pisałem oraz też dużo komentowałem jakoś nie widzę w tym sensu. Ale oczywiście cieszy mnie, jeśli ktoś coś u mnie napisze. Nie czuję się ale z tym fair. Tym bardziej, że pozostaje mi do zajmowania się poezją tylko łikend. Dokąd zdążamy? Do wiecznego życia? A czy tam jest aż tak fajnie i czy można tam porozmawiać z ludźmi... którzy nie chcą w ogóle nas widzieć mimo, że kochaliśmy się wzajemnie. I kochamy.. :-/
    • lecz co Polska dzisiaj wybierze gdy do gara jest jeszcze co włożyć gdy zbędne krzyże i pacierze tu i ówdzie można pochędożyć     i gdy kościoły pustoszeją a bezprawie już idzie na całość ojczyznę sprzedają złodziejom  pozostanie niezmienny dekalog
    • na wyciągnięcie rączki ciepło znajome - lekkie łut słońca, cień ochroni po pożegnaniu wąskim na otworzenie w oczach skrytych w pamięci osób co u powierzchni chodzą zamiast dla nas przytulić dziś okrążenia chciałbym zamiast próbować siebie; jesteś polecisz wewnątrz mnie spotykając w niebie
    • Tato a co się stanie gdy puszczą wszystkie lody na Antarktydzie?   wtedy  będziemy już żyli długo i szczęśliwie synku        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...