Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Czy księżyc nam kiedyś zniemodniał, spogląda wciąż po staroświecku, czy niebu się gwieździć znudziło błękicić i deszczyć przy deszczu? Czy maje już maj odżegnały, a ścieżkom zdłużyły bezkresy lub brzegi pobrzydły od fali, a tyś mną nabawił, wycieszył? Co, jeśli się także na zawsze to twoje i moje uparło, co chciałbyś, niestety? na szczęście? ja wolę już trudno - niż darmo. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy niebo deszczy przy deszczu czy autor wrzeszczy przy Wrzeszczu a może wieszczy przy wieszczu kroplami dżdżu przy deszczu z liryki nieboszczyk wrzeszczy przez deszczyk co deszczył przy deszczu szczęściem nie wystygł wśród wieszczy komicznie uśmiecha się nie swój 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Jak jesienne liście, dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Witam Alicjo - podoba mi się bardzo - zwłaszcza te twoje i moje uparte. Widoki o których mowa nie mają prawa się znudzić. Miłego ci życzę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Dzięki Waldemarze, przydadzą się Twoje życzenia. Szaro i smutno dzisiaj, że chyba muszę chociaż pazurki pomalować na pomarańczowo, bo deprechy dostanę. Również miłego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlett Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Alicjo Jest ładnie ;) Jedynie tu literki brakuje : bezresy. Miłego dnia:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azk Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 za oknem smutno i szaro pożółkłe liście wiar niesie ty zawsze przynosisz radość nie smuć się to tylko jesień ogrzeje nas ciepło kominka herbata z cytryną (bez skórki) przytulę cię mocno i przyznaj nie straszne nam żadne smutki Pozdrawiam, Alicjo :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annie Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Alicjo, jak zwykle u ciebie poetycko i urokliwie Ostatni wers przeczytał mi się, nie wiem czemu Już wolę jutro - ubrać to samo :) Pozdr :) Edytowane 9 Listopada 2017 przez Annie_M (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i co ja bym bez Was zrobiła? Wielkie dzięki i serdeczności jeszcze większe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ann, dziękuję za pomysł, polecam się na inną okazję, jeśli pozwolisz. Tym razem wiersz jest odpowiedzią w dyskusji na temat, że wszystko ma swój koniec, choćby dlatego, że się znudzi, spowszednieje. Trzeba się starać, zabiegać, wysilać żeby tak nie było - chociaż to niełatwe (stąd 'trudno') Słoneczności :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Na szczęście nadal są tacy jeszcze co "staroświeckie" układają wiersze więc niezmiennie złocą się jesienie, odżywają maje pod księżycem co świecić nam niech nie przestaje. Masz swój styl Alu i nie sądzę by komukolwiek mógł się znudzić. Poezja to nie wiadomości w których trzeba być ciągle na bieżąco, szokować i martwić się, że spadnie oglądalność. Kto raz zetknął się z Twoim pisaniem, będzie do niego wracał. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, dziękuję ślicznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic nie poradzę na to, że kocham się w rymach. Nie znudziły mi się wiersze Leśmiana, Staffa, Tuwima, Asnyka... Z chęcią biorę je wciąż pod poduszkę, bo poprawiają mi nastrój. Działają jak Wit.D3, pozwalają zobaczyć słońce w nocy. Dziękuję Bożenko :) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam to samo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl_prost Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 świat powstał dla towarzystwa ni konkurs , ni kradzierz byt piękny lub ładny rozmowy o tym samym rozmowy o różnicach życie to nie tylko linijka to puls nie zbyt szybki który dostrzega inny puls niebylejako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 bazyl, dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl_prost Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo proszę , fajnie że fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnDante Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Cisza wkoło, smutno wkoło, bo dziś w domu siedzę sam, lecz rozchmurza mi się czoło, w kompie wierszyk Ali mam, choć ciut smutny, nostalgiczny, lecz uroczy, rzekłbym ŚLICZNY! :) (no, tym śliczny pewnie zdziwię, choć niemodnie, lecz prawdziwie!) AD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Tyle w nim ciepła i sentymentu, lubię takie Z pozdrowieniem Alicjo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alu, zachłannie chłonę ciepełko Twojego wiersza, nie bacząc na jego słodko - gorzki smak. Pozdrówka :) s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi