Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pamięć o tych co byli przed nami jest fundamentem naszej tożsamości. Ona określa, że jesteśmy właśnie stąd. Choć boli. Odrzucenie jej - to jak stanie się liściem,. miotanym przez porywisty wiatr. Liściem bez ziemi, bez drzewa. Ojczyzna - to i groby naszych ojców.
Chociaż to bolesna jej cząstka. Pozdrawiam, Waldemarze

Edytowane przez kot szarobury (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witaj Kocie -  nie ma co dużo na ten temat  nudzić - zwyczajnie się tylko zamyślić  wypada.

Dzięki za obecność. 

pozd..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena Paganiniego już nie ma, a jego utwory trwają. Szkoda, że wtedy nie było portali muzycznych, pewnie byłoby o czym czytać. Popatrz, tylko osiem nutek,  i trochę znaków - a czyta je i rozumie cały świat, momentami nie ogarniam tego. Niedawno poznałam chłopaka, który gra z pamięci, tak wiesz, ze słuchu. Tłumaczę mu, żeby poznał nuty, bo ile utworów można zagrać z pamięci, 10, 20?  A reszta?  Jak znasz litery, przeczytasz każdą książkę, ile zechcesz. Bez znajomości liter - ile książek możesz nauczyć się na pamięć? Jak dobrze, że znamy litery i możemy czytać i pisać wiersze :)  
    • @Alicja_Wysocka Kiedy byłem małym chłopcem /mniej więcej na wiekowym poziomie spódniczki -- parasolki/ zaczytywałem się powieścią Winogradowa "potępienie Paganiniego". I do dzisiaj mnie do tego "diabła" skrzypiec trzyma sentyment. Wybitny gość. Dzięki Al.       @Roma wykrztusiłem "z" z siebie :) dzięki. Roma. Cudownie to do mnie napisałaś ! Aż mnie korci żeby zawołać:  Roma, to co, jedziemy? Och, Roma. Dziękuję.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Roma No wiesz, czasem rozepnie się bucik, albo rozwiąże wstążka... Bywaj :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ala, Ty oprócz tego, że naprawdę przepięknie piszesz, to jeszcze potrafisz nakierować, pomóc, znaleźć coś więcej, wytłumaczyć. Choćby tak jak mi teraz, choćby przez to, że dzięki Twoim radom moje wiersze rymowane brzmią o wiele lepiej, a na pozostałe mogę spojrzeć inaczej.  Dziękuję, dziękuję, że tu jesteś :) Żeby tylko "starasz" - rozpieszczasz jak typowa ciocia :)
    • @Andrzej P. Zajączkowski  dziękuję. Mam pytanie do Ciebie, sam też piszesz wiersze? Chętnie bym poczytała :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...