Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Szron już lekki ma na głowie bootoks mu odmłodził twarz ale życiem jest znudzony przecież ma już trochę lat dom z ogrodem wypasiony i w garażu niezły wóz żona z dziećmi w domu czeka lecz nie cieszy go to już jemu inne rzeczy w głowie bo on ciągle młody jest a najbardziej dalej lubi szybki, przypadkowy seks nocą z domu często znika mówiąc , że zadzwonił szef i dyskretnie laski kosi czasem jedna , czasem dwie wszystkie go agencje znają płatnik z niego dobry jest a po mieście krążą plotki że na baby to on pies i tak życie jego płynie które dwa oblicza ma w dzień stateczny dobry człowiek nocą świnia, chuj i cham ludzie bardzo go szanują do kościoła chodzi też w pierwszym rzędzie zawsze siedzi w radzie parafialnej jest żona ufa mu bez końca no, bo to katolik też czuje przy nim się szczęśliwa Jaki sens w tym wszystkim jest? 4
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Andrzeju, utrzymałeś rytm i zgodność męskich akcentów, Znielubisz mnie na zawsze czy tylko na chwilkę jak Ci powiem, że masz trochę za dużo zaimków. Zdaję sobie sprawę, że są idealnymi wyrównaczami rytmu, bo to jednosyabowce. Jednak może by się udało co niektórych pozbyć. Zostawiam niezobowiązujące propozycje i pozdrawiam serdecznie :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Sens wiersza do polubienia tylko tak jak zaznaczyla Alicja "żona ufa bezgranicznie" itd Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma takiej opcji. Czym więcej uwag krytycznych tym lepiej dla mnie. Może kiedyś napiszę coś ładnie i poprawnie. Zaimki - niestety masz rację. Zaczynam pisać jakiś temat i już mam w głowie następny, więc idę na skróty kończę lub wrzucam do archiwum (teksty niedokończone) i zaczynam następny i tak w kółko. Ale mam zamiar to zmienić .Idzie zima, noce długie " a słowiki(wiersze) spać nie dają" Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sens jest, forma słaba. Może to ten szron na mojej głowie. Dziękuję i pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju, nie zniechęcaj się. Pisz, co Ci tam przyjdzie do głowy i wrzucaj do szuflady. Po jakimś czasie, otwieraj, bierz się od nowa za którykolwiek i poprawiaj, uwzględniając, to, czego się dowiedziałeś. Nie śpiesz się. Masz dobre pomysły na wiersz, tylko nad warsztatem pracuje się dłużej, żeby nie powiedzieć całe życie. Czujesz rytm, to bardzo ważne, bez tego nie da się pisać rymem. Naniosłeś poprawki i teraz jest o wiele lepiej, powodzenia! Fajnie, że się nie obrażasz, tymczasem, pa! :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech Andrzeju nie poddawaj sie my jestemy razem po tej samej stronie muru kiedys go przebijemy ... ja wiekszosc publikuje w satyrze lub warsztacie a tam malo osob zagląda (no w warsztacie nie moge narzekac :) ) Tymczasem :)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Częstochowszczyzna w formie i w treści.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A się nie zgodzę z Alicją jeśli będziesz wrzucał do szafy nikt tego nie przeczyta nikt nie skoryguje i niczego sie nie nauczysz... Z moimi rąbankami moga tutaj robić co chcą przerabiać itd bo jestem wzrokowcem i tylko tak widzę błędy... Co do komentarza pana wyżej sie nie odniosę, bo szkoda czasu...
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, nie mówię żeby wyrzucać i nie pokazywać, tylko najpierw samemu popracować, poprawić, pomyśleć, itp. Może myślisz inaczej, ale uważam, że nie wszystko, co uleje się z pióra jest do pokazywania i do poprawiania bez końca przez innych. Namawiam do pracy, do zdobywania wiedzy, do analizowania - najpierw osobiście, tymczasem serdeczności :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja to rozumiem... aleeeee :) Młody poeta jest jak to dziecko a wena płynie mu zamiast krwi i tą szczęśliwą z wiersza nowiną chce się podzielić teraz i już Niby przegląda niby wciąż zerka "ale mój wierszyk piękny cholerka" Wprawny to widzi zgoła odwrotnie bo wie że wyszedł na prędce gniot lecz gdy opuka bryłę porządnie to będzie efekt i będzie szok Skąd wie to wszystko ? Z nieba nie przyszło wystarczy spojrzeć w jego pyszczysko by dojrzeć razy nie jednej bójki Tak mi przynajmniej ćwierkały sójki Czasem po prostu warto komuś Pokazać co sie napisało i dostać w twarz tak na otrzeźwienie jako młody wierszokleta Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Rozbrajasz mnie :))))
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podziękował :) do spisania :) mam nadzieję że przez moja grafomankę nie złamałaś pióra ... ze słowami na ustach "od idiota" ;) Widzisz Andrzeju Ja jestem ten wypadek nieuleczalny częstochowski z krwi i kości Pozdrawiam nie daj się i ćwicz Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A ja sobie zanuciłam i myślę, że do zaśpiewania z akompaniamentem gitary przy ognisku jest w porządku nawet w tej chwili :) Uwagi Ali bierz sobie do serca, wie co mówi, a krytyką mało konstruktywną się nie przejmuj. Pozdrawiam ciepło :) Bożena
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marcinie. Wszystkie mury kiedyś runą (no może poza murem chińskim), tylko żeby pieśniarz nie został sam. Taka częstochowszczyzna nawet w muzycznym załączniku, ale przecież nie każdy rodzi się Sokołowski. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to się porobiło. Traktowałem to moje pisanie jako krótki epizod. Po pięćdziesiątce zamierzałem się zająć głównie brydżem sportowym i wędkarstwem, ale może faktycznie warto. Pozdrawiam Alicjo.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Bożenko. Temu tekstowi jeszcze wiele brakuje, ale miło mi że to Ci się podoba. Jak kiedyś ktoś to zaśpiewa i nagra, to jako jedna z pierwszych to usłyszysz. pozdrawiam
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzymam Cię za słowo :) i dziękuję :)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I po co panu ta dygresja o urodzeniu?! Dostał pan komentarz o wierszu, proszę się trzymać się wiersza. Moje urodzenie niech pana nie kłopocze. Będę wdzięczny, pozdrawiam bez animozji.
Enchant Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2017 Może nie jest jakiś bardzo wydumany, ale przecież nie wszystkie wiersze takie są. Nie powinny być :) Podoba mi się, jest lekki, przyjemnie się go czyta. Ja niestety za wiele nie doradzę, bo jestem dopiero początkującą wierszokletką :)
Rekomendowane odpowiedzi