Zbigniew_Rułkowski Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Szmaragdowa woda ciepłem pieści nogi do serca dociera szczęściem duszę unosi na falach radosnej żeglugi w mazurskich jeziorach my pod białym żaglem to my w wolności w przestrzeni my z nami mazurski wiatr żeglarza nierozłączny druh szarpie strunami want gwiżdżąc przygrywa nam szantowej muzyki koncertem nad tonią głęboką my na burcie nawietrznej my radością złączeni my jego wysokość słońce w błękitach stoi złote refleksy odbija fala kruszec garścią składa skarbiec wspomnień pęcznieje w zieleni szuwarów my w kokpicie w forpiku my ku życia zwróceni my a kiedy słońca wiatru żagli przyjdzie kres gdy w mglistą przyszłość wpłynie nasza łódź będziemy zawsze trwać na trudne z losem gry my na smutki i szczęście my nie damy się z pokładu zmyć my ja i Ty 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinno być - ku życiu. Bardzo ciepły wiersz i bardzo interesujący zapis - moim zdaniem :) Trochę gubi się rytm ale chyba nie wszystko musi cykać czy maszerować. Może ktoś, kiedyś ułoży muzykę do tego tekstu :) Edytowane 13 Maja 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
E.K.S. Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 "Nie dajmy się z pokłady zmyć" nieco wybija się z liryzmu, którym przemawia wiersz. A właśnie ten liryzm jest w nim najmilszy.
Zbigniew_Rułkowski Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, myślę czym to zastąpić. Choć to taki żeglarski opis. Pozdrawiam Zb.
E.K.S. Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Nie mowie, ze to musi byc zastapione. Jestem bardzo sybiektywna przeciez, niech autor sam zastanowi sie, czy warto, chociaz osobiscie doradzam. Bo szkoda tego milegu liryzmu, naprawde. (Przepraszam za brak polskich znakow w wiadomosci). Edytowane 16 Maja 2017 przez E.K.S. (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi