Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

III Po świńsku się wcięła

Jacek Dyć

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wzniosła poetko, to w stosunku do moich znajomych użyłem określenia ścierwojady, ale gdy cię to tak razi widocznie  myślisz, ze jest to nie w porządku, że spożywasz czyjeś ciało. Ja się na przykład nie obrażam gdy ktoś mi wytyka, że jem "trawę", a tak w ogóle, czy nie moglibyście zakończyć tej nienawiści, poetom to nie przystoi, co innego ja, który się za takiego nie uważam. Co do apelu, to jest tylko dzieło, ale jeżeli uraża, to już proszę zwrócić się do zwierząt, które raczyły się wysłowić, przeprosić ich już nie ma co, gdyż tacy jak JADer dawno już się wypróżnili po ich zjedzeniu. Poetko oprócz smacznego jadła trochę empatii i na pewno będzie lepiej.

Edytowane przez Jacek Dyć (wyświetl historię edycji)

Hm, przeczytałem dokładnie Twoją "zajawkę" raz jeszcze i jako żywo poza psimi kupami o żadnych innych zwierzętach nic tam nie ma, no chyba, że słuchając "wypowiedzi" różnych  innych zwierząt skomasowałeś je w jedno, używając nierogacizny jako wyraziciela pozostałych.

Gdyby nie Twoje wyjaśnienie, nie przyszło by mi to do głowy, stąd też moja propozycja wierszyka odnosiła się tylko do świnki, ale w gdzieś w głębi też potraktowałem ją jako przedstawiciela pozostałych.

No, ale teraz obaj już mamy jasność w sprawie, choć prawdopodobnie z kotletów chyba nie zrezygnuję, z niejakim bólem jednak godząc się z mianem ścierwojada  ;)

AD

Więc racz mi wytłumaczyć czemu spożywanie przerobionych ciał niewidomego pochodzenia i zgonu jest takie obraźliwe i zdecydowanie mocne? Jeżeli bym jadł ciała zwierząt, z pewnością bym się tym nie przejmował co kto mówi, ale jeśli ktoś się przejmuje, to wie o tym, że nie jest te menu w porządku.

Witam - i tak upada morale tego portalu - nic tylko kłótnie -

i żeby było o co  -  wstyd mi ....

pozd.

Morale? Widać, że nawet w głowach poetów nie tylko poezja, ale i napięcia, które uwidaczniają się jeśli ktoś  im swym wierszem uzmysłowi ich nieprawidłowości w menu. Publikując nie spodziewałem się tak ostrej nagonki, jeżeli nie zgadzam się z tym co napisał Norwid, Słowacki, czy Mickiewicz, to mój problem, a nie twórcy, ja również napisałem, więc każdy może przeczytać i przemilczeć. Nie wiem skąd to się wzięło, żeby zamiast komentować każdy jest otwarty na wyrażanie krytyki? Poeta powinien być wrażliwy na każdą formę innych.

Nie rozumiem dlaczego wszyscy wsiedli na trzecią część, a pozostawili w spokoju pierwszą 

Samotny i Sam

i drugą

II Inteligencja podpowie, gdy ryba bez głosu

I każdy nie po ludzku się wcina.

Spójrz z jakim stoika spokojem odpowiadam każdemu, nikogo nie ignorując, więc widać, że to nie ja jestem fanatykiem, gdy wy zajadle bronicie swoich miernych wartości z talerz i grilla. I oby nie doszło do wyzwisk, bo do prób obrażania - niestety - już doszło.

Justysiu pomyliłaś kierunki świata, zapewniam cię, ze Indusi nie jedzą psiny, owszem, jeżeli im się trafi to zjedzą jakąś ludzinę, ale to wszystko. A poza tym, w tym roku sporządzono raport, z którego okazało się, że Indie przodują w zabijaniu zwierząt - dobrze nie mam nic wspólnego z nimi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...