AnDante Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Wzrok rozpaczliwie jeszcze wciąż do góry, reszta w otchłani, gdzie w tańcu szalonym, w dzikim rytuale szare ludzkie szczury gonią bezustannie swe własne ogony. Głowa wciąż w górze ,lecz mdłe opary słodką podłością wieszczą podniecenie niosąc zawiści rozkoszne koszmary, jakże przyjemne rozbudzają drżenie Cały się nurzam, opary wdycham, niech podniecenia wstrząsną mną dreszcze, zazdrość i zawiść, podłość i pycha, a ja w zachwycie! Jeszcze, no jeszcze ! Wyzbyty śmiesznych moralnych sznurów pędzę na czele wyścigu szczurów. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez JADer (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) By wyraźniej był sonet widoczny rozsuń proszę ostatnii sześciowers ;) Pozdrawiam :) Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Andrzeju, czy ten sonet także ma wcześniejszą datę urodzenia? Pewnie wiesz dlaczego pytam :) Pozdrawiam ciepło :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mnie załamałeś że: olśnienie nagłe i już w miejscu stoję cisza aż dudni świat się nie zawalił zdumienie wokół w oczach niepokoje płyną sekundy podnieśli wrzask mali ja z głową w górze ciągle nieruchomo rośnie napięcie głosy buntu słychać tężeje wciąż szmer już chcą brać na stronę walę ręką w stół „sukinsyny cisza” od teraz spoko nikt nie zapie…la podłość i pycha już lądują w koszu kto się nie zmieni niech odejdzie zaraz stwórzmy drużynę z doborowych osób aby po świecie rozeszło się echem już nie ma szczurów każdy z nas człowiekiem :) 3
AnDante Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Rozsunąłem ;) A wiersz faktycznie z grupy "brulionowych", wklejony nieco z przekory, jako jeden z nielicznych "niesatyrycznych". Panie Jacku, dał Pan bardzo zgrabną odpowiedź na mój wierszyk, ale czy jest Pan pewien, że tych szczurów już nie ma? Dziękuję wszystkim za zatrzymanie się przy moim wierszyku. :) AD Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez JADer (wyświetl historię edycji)
ja_bolek Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 bardziej przemawia ... głosy buntu słyszę ... " sukinsyny ciszej"!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są, są, Ale najważniejsza zabawa rymami Pozdrawiam wiem - tekst napisany w tzw błysku jako antyteza teraz bym wiele poprawił wyostrzył emocje itd dzięki Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi