Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 miotła miotła miotła wśród splotów rozwarstwiony blask nadchodzi nadlatuje zagarnia na oklep naga w świetlistej powodzi smużenie rysowanego nieba piętami zahacza o gwiazdy ale zamiata rozżarzone kamienie spadają u stóp kosmiczne czarodziejskie tchnienie budzi ze snu nie zmieniaj trasy nie zmieniaj raz na jakiś czas pędź przez orbitę Ziemi czarownico z obłoku Oorta zmrożonej pozostałości po formowaniu się Układu keplerowskiego związku pomiędzy nami i słońcem użyczającym ognia by stopić śnieg zamienić w warkocze łaskoczesz łaskoczesz piersiami galaktyki zjawiskiem na nocnym niebie tchniesz magią czy i ja mogę dosiąść? ach nie zawracaj po wydłużonej paraboli tak boli odchodzenie powinnaś skrócić tę krzywą weź przykład z Wenus witającej poranki każdego następnego tuż nad horyzontem wiem że nie możesz musisz zapadać w chłodne obszary bryłką lodu raz na jakiś czas musisz ale wrócisz prawda? przyrzeknij że wrócisz!
Rekomendowane odpowiedzi