Marlett Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 pigułki zażywam odkąd twoja choroba zaczęła nasilać we mnie strach przed nieznaną klaunadą zabijasz mnie wiele razy każesz umierać chowając się do pudełka po czekoladkach nie znoszę uwolnienia i nie wiem znowu w jakim jesteś opakowaniu
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 O tym jak dwoje bliskich sobie, nie może się porozumieć, a stres zajada się czekoladkami. Tyle pojęłam, pozdrawiam ciepło :)
kb. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 @Marlett klaunada, zabijanie... czysty horror. nawet kręcono filmy w takim zestawieniu.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 @Marlett Witam - czytam i podziwiam tę lub tego kto to przechodzi. Peel lub peelka ma trud do przezwyciężenia - te czekoladki słodkie nie są jak dla mnie. A maskowanie nie jest dobrym wyjściem z tej sytuacji. Mam nadzieje że dobrze zrozumiałem ten trudny wiersz Marlett. Fajnie że znowu jesteś. pozd.
Basia_Malic Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 @Marlett zamiast rozwiązać problemy używa się półśrodków tu czekoladki ale uwaga gorzki ich smak jak piołun. Uciekło o w słowie choroba Pozdrawiam serdecznie:))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja odbieram dwojako: - symbolicznie brak porozumienia - dosłownie skutek choroby urojenia pozdrawiam Jacek
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka Oj tak , stres najlepiej zajada się czekoladkami :) Dziękuję Alicjo :)*
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @bess_enger Masz rację ,nie trzeba strzelać żeby zabić, słowem też się da :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Waldemar_Talar_Talar Dokładnie przeanalizowałeś wiersz i bardzo Ci za to dziękuję. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Basia_Malic Bardzo dziękuję za wnikliwość i uwagę - poprawiłam :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Jacek_Suchowicz I w jednym i w drugim odbiorze jest sporo prawdy :) PozdrawiaM.
Basia_Malic Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Marlett pozbyłabym się z drugiego wersu pierwszej strofy, wiersz będzie bardziej czytelny Pozdrawiam:))
Marlett Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 @Basia_Malic Nie mogę z Tobą się zgodzić ponieważ drugi wers połączony jest przerzutnią z trzecim wersem. Bez drugiego nie może istnieć wers trzeci :)
Annie Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Interesujący, z drugiego wersu wyrzuciłabym "się" pzdr
Basia_Malic Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 @Marlett "twoja choroba zaczęła nasilać we mnie strach przed nieznaną klaunadą" Tak moim skromnym zdaniem powinno być ale autorka wie najlepiej. Pozdrawiam:))Miłego wieczoru:))
Marlett Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 @Annie_M I tak też zrobiłam , dziękuję :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 @Basia_Malic Trochę zmieniłam i tak już zostanie. Dziękuję :)
violetta Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 świetny, niepokojący troszkę.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Przeczytałam z uwagą. Lubię neologizmy , ale słowo "klaunada" nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia. Może uwaga była zbyt nieuważna. Pozdrawiam serdecznie L.L
Marlett Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 @Lilka_Laszczyk Słowo '' klaunada '' nie jest neologizmem, znajdziesz je w wielu słownikach. Równie dobrze mogłam napisać ; arlekinada , komedianctwo , małpiarstwo , pajacowanie , wygłupy , żarty , figle błazeńskie. Nie miałam zamiaru tym słowem zrobić szczególnego wrażenia :) Dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi