Basia_Malic Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Podwalał sie do mnie młodzian Skąd nalazł taki aligancik Cosik skąpo był on odzian sztany mieli niezły kancik W takie pogode alpage wzion Chciał mnie ugościć tem trunkiem Facjatę miał nietęgawo bo pardon Ankohol działa pod frasunkiem Nie będzie nic z tego zapoznania chciał mnie tu mydłek nabić w kant Pod sztych tako damulke bez zdania Jakobym była jakiś frajer czy frant Poszłam dalej sama onego ostawiłam Na Marienstacie niedlugo zabawilam Ubawił mnie ten gostek snadnie Moje chłopaki rzekli my go dopadniem
kb. Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 gwarą - coś innego do przeczytania. mnie zastanawia, choć mogę się mylić, czy to jest w jednej czy w kilku gwarach..? pozdrawiam :)
ja_bolek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @bess_enger te sztaany to chyba z Ruska wzięte ?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @Basia_Malic Witaj Barbaro - trudny wiersz choć raczej zrozumiały . Uśmiecham się - tak też można . Choć osobiście wole proste słowa ... Miłego życzę
halcia Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @Basia_Malic Ta gwara dla mnie zrozumiala czekam na wiersze o przyrodzie.
Basia_Malic Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @bess_enger dziękuję za Twój komentarz ,to jest gwara warszawska Pozdrawiam Basia:))
Basia_Malic Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @ja_bolek dziękuję za Twój komentarz , to jest gwara warszawska
Basia_Malic Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję za Twój komentarz a ja piszę gwarą bo czyż można o tym zapomnieć? Pozdrawiam Basia")))
Lilka_Laszczyk Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ciekawie, ciekawie. Przynajmniej inaczej niż dotychczas się czytało)) Jedyna uwaga to rymy. W trzech pierwszych naprzemienne, a w ostaniej odstępstwo. troszku razi... PS. Zazdroszczę znajomości gwary. A skad ta znajomość się wzięła?
Basia_Malic Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 @halcia dziękuję za Twój komentarz ,postaram się napisać o przyrodzie Pozdrawiam Basia:))
Marlett Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Basia_Malic Taką gwarę można jeszcze usłyszeć na starych filmach :) Ciekawie i zabawnie :) pozdrawiaM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 ja rozumiem take gware gdy ankohol ponad miare a kto skitrał sam zagrychę haftowanko jest nie liche pozdrawiam :))
Basia_Malic Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Lilka_Laszczyk Gwara warszawska wzięła się stąd, że jestem Warszawianką i wzrastałam w tej tradycji. Ostatnia zwrotka ma rymy aa bb bo inaczej się nie dało. Co jakiś czas napiszę coś gwarą. Pozdrawiam serdecznie Basia:))
Rekomendowane odpowiedzi