anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 a Ty maleńkie dziecię oczka dziś otworzyłeś na świat szeroki spojrzałeś i zakwiliłeś a Ty maleńkie dziecię rączęta złożyłeś i ten najdziwniejszy ze światów błogosławiłeś. a Ty dziecię maleńkie cichutko westchnąłeś i w twarz matczyną śliczną spojrzałeś a Ty dziecię maleńkie śpij teraz przy piersi matczynej bo Twoje życie pasterza dopiero się zaczyna. a Ty maleńkie dziecię lili laj lili laj lili za gwiazdką swa złotą na niebie szedł będziesz w każdej chwili. Wiec śnij już maleńki, maleńki swój sen o miłości wielki. 12.12.2016r. Kolęda na Boże Narodzenie2 dziecię na świat wielki przyszło kim będzie? zwierzątko się narodziło ktoś czeka? pisklę załkało głośno przeżyje? roślinka wykiełkowała czy wzejdzie? na wschodzie gwiazdeczka błysła któż jak nie Bóg ją utuli? laj lili maleńkie życie lili laj lili laj luli lili na ziemi i w niebie lili narodzenie Boże laj lili maleństwo kwili matuchnie lili laj lili 12.12.2016r.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik Witaj Anno - coś inaczej - podoba się . Miłego ci życzę .
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 @Waldemar_Talar_Talar a dziękuję Waldemarze, to miał być taki eksperyment, jeszcze sama nie wiem czy mi się podoba :) troszkę uzupełniłam kolędę o część pierwszą. jeszcze melodia he :) :)
Marlett Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik Wprowadzasz w świąteczny nastrój ...lubię :)
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 @Marlett dziękuję :) :)
Rekomendowane odpowiedzi