Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 w przekrwionej ziemi brudnym palcem robi dołki, na relikwie kilka prawd z nich wyrośnie, pamięć że wojna to nie śpiewogra i że nie warto słuchać kłamstw, o śmierci w słusznej sprawie o wdzięczności niespokojnie śpiących dzieci, na kolanach boga prosi, nigdy nie czyń innemu co tobie niemiłe, nie czyń panie
maria_bard Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 @Krzysztof_Kurc Witam Cię serdecznie, Krzychu. Twój wiersz jest Tobą. Poruszający... Trzymasz się konsekwentnie formy. Jeżeli pozwolisz - coś zmieniłam. Moje zmiany dotyczą właśnie formy. Przeszkadza mi zaniedbanie znaków interpunkcyjnych, co utrudnia odbiór wiersza. A jest on aż do bólu aktualny. Dziękuję za ten tekst. e. A to moja propozycja, jeżeli pozwolisz: w przekrwionej ziemi brudnym palcem robi dołki na relikwie. kilka prawd z nich wyrośnie, pamięć, że wojna to nie śpiewogra, że nie warto słuchać kłamstw o śmierci w słusznej sprawie, o wdzięczności niespokojnie śpiących dzieci. prosi boga na kolanach: nigdy nie czyń innemu co tobie niemiłe, nie czyń panie. Uściski.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 ta ... wygląda nieporadnie, aaalee degustibus, że to jedni walą pod śledzika ... inni wcześniej - pod bredzika ;))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 @maria_bard Forma wynika z premedytacji w unikaniu znaków interpunkcyjnych, w tym przypadku jestem jak nigdy przekonany ze tak ma być. Pozdrawiam ciepło. kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 @Zdzisław_Chciwiec Ooooczywiście. kkk
Rekomendowane odpowiedzi