Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 choć z różnych krain pochodzimy rożne mamy nazwiska i imiona do jednej rodziny należymy czy się to komu podoba czy nie w jednym nawiasie się mieścimy w różnych Bogów możemy wieżyc kochać swoje matki i swych ojców podziwiać to co jest tego godne to nic że różni się nasza mowa w czasie bólu się rozumiemy mimo że dzielą nas zasieki i mury wszystko o sobie dokładnie wiemy nas wszystkich własnością niebo dla wszystkich słońce i księżyc każdy ma prawo do swej mogiły która wspomnieniem życia jest do którego mamy wyłączne prawo było i jest tylko naszą własnością po którą inni wyciągali swe łapska lecz prędzej czy później przegrywali bo ludzkość to jedna wielka rodzina która prędzej czy później ale na pewno głośniej niż nam się to tylko wydaje o prawdę do zachłannych świata zawoła
Marlett Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar Talarku ładnie prawisz,Twój wiersz skojarzyłam z wierszem Czesława Miłosza;Który skrzywdziłeś Który skrzywdziłeś człowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, Gromadę błaznów koło siebie mając Na pomieszanie dobrego i złego, Choćby przed tobą wszyscy się kłonili Cnotę i mądrość tobie przypisując, Złote medale na twoją cześć kując, Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli, Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta. Możesz go zabić - narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie byłby świat zimowy I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.
WiJa Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 z jednej strony oby prędzej (ludzkość zawołała), a z drugiej strony, aby ci, do których trzeba wołać (zachłanni) sami się opamiętali :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar Mnie też Twój wiersz skojarzył się z wierszem Miłosza. Oby słowa wiersza - dobrego wiersza, były zachętą dla nas wszystkich, bo nikt nie jest bez winy.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @Marlett Witaj - do dla mnie zaszczyt - że skojarzył się z Miłosza wierszem . Znaczy się nie chwalę się - tak wyszło . Dzięki za czytanie Marlett i wiersz pana Miłosza . Przesyłam ukłony
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @WiJa Witam - chyba długo przyjdzie nam czekać na to o czym wspomniałeś w komentarzu - ale być może kiedyś - cuda bywają . Dzięki za czytanie WiJa. pozd
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @Apolonia_Zięba Witaj - cieszy mnie że wiersz się spodobał - i że się dobrze kojarzy . Dzięki wielkie za obecność pod wierszem . Miłego życzę
cyklop Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Waldemar, ja jestem prosty człek i dla mnie "wieżyc" to po prostu błąd ortograficzny. Podejrzewam swoim drugim ja, że nie o to chodzi, ale wrażenie pozostało. Tyle o drobiazgu, a poza tym trafia. Celnie i bardzo trafia.
WiJa Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar to nie cuda, chyba że cudem będzie to, że ludzie w końcu i wreszcie (szybko, jak szybko) nie wytrzymają złego traktowania. a bo dotyczy jednej rzeczy, czy instytucji upodlających ludzi, ale co nie zmienia faktu/przyczyny, że ludzie sami sobie są najbardziej winni :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 @WiJa Witam ponownie @Waldemar_Talar_Talar to nie cuda, chyba że cudem będzie to, że ludzie w końcu i wreszcie (szybko, jak szybko) nie wytrzymają złego traktowania. a bo dotyczy jednej rzeczy, czy instytucji upodlających ludzi, ale co nie zmienia faktu/przyczyny, że ludzie sami sobie są najbardziej winni :) No właśnie WiJa - może kiedyś przejrzą na oczy - wieże w to mocno . A jak wiadomo wiara czyni cuda ... Jeszcze raz dzięki za czytanie . Ślę ukłony z pogodnego rejonu na tę chwile
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 @cyklop Witaj - cieszy mnie to co napisałeś pod wierszem - wielkie dzięki za czytanie . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi