Wiechu J. K. Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Zagadał święty do drugiego: Gdzie jest twoja aureola? Niewidoczna - odpowiedział tamten. Czy uważasz, że ona naprawdę istnieje? Tak, dawno temu oszroniła mi skroń Czas jest więc teraz nieistotny! Nie, aureola jest. Marzec 2015 Edytowane 18 Listopada 2021 przez Wieslaw_J._Korzeniowski (wyświetl historię edycji)
Iru_De Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Zapytał jeden święty drugiego Gdzie jest twoja aureola? Niewidoczna - odpowiedział tamten Czy uważasz, że naprawdę ona istnieje? Miłosierdzie Boże, nadało mi ją dawno temu. Czas musi być nieistotny! Nie, aureola jest. takie widzenie wersów
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Iru_De, dzieki za odwiedziny i takie widzenie wersow
Iru_De Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Zagadał święty do drugiego: 9 Gdzie jest twoja aureola? 9 Niewidoczna się zdaje - odrzekł mu tamten 12 Myślisz, że ona rzeczywiscie istnieje? 12 Dawno oszroniła mi włosy. 9 Czas jest więc teraz nieistotny! 9 Nie, aureola nadal jest. 9
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wspaniale, ale cos mi jeszcze tutaj jakos tak sobie, wiec ciagle mysle....
Iru_De Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 @Wieslaw_J._Korzeniowski ja nie zmieniałem tego co napisałeś, ale tylko sylabizowałem, to nie znaczy, że tak ma być Czas jest więc teraz nieistotny! ..... tutaj wyciąć "więc" i może odwrócić: Teraz czas jest nieistotny Nie, aureola nadal jest. .... może zrezygnować z inwersji i napisać: Nie, aureola jest nadal.
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, zauwazylem to i dzieki, w obecnych czasach wiersz sylabiczny nie jest forma powszechnie stosowana i nie bylo to moim zamiaremOgromna większość współczesnej poezji nie tylko nie jest rymowana, ale stroni od jakiejkolwiek systemowości. - Marcin Świetlicki http://www.ekorekta24.pl/poezja/124-systemy-wiersza-polskiego-cz-i-systemy-numeryczne-wiersz-sylabiczny-i-wiersz-sylabotoniczny
Rekomendowane odpowiedzi