Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 po cichu lato dawno odeszło zaszumiał wiatr w kotlinie wspomnień złośnik namieszał upiększył przeszłość zakręcił łzą tęsknot minionych czereśnie wiśnie zamknął w słoiki truskawek smak lodami zmroził lustra pomarszczył przywołał przy tym nastrojów garść w kwiatach mimozy zakręcił życia srebrną łyżeczką ocenił zysk zsumował straty nutkę uśmiechu zakreślił lekką zostawił czar mocnej herbaty pozwolił spojrzeć nieco inaczej na życia kres w jesiennych barwach bezsens pokazał gonienia za czymś pałeczkę prawd pragnąc przekazać lecz po co komu taka pałeczka gdy w gnoju sens zgubiło słowo zbrukaną prawdę jak tanią metkę rzeźnicy dusz tworzą na nowo 1
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Poczułem jesień. Pzdr. Jacku.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. okrutnie męczą mnie suchoty, bo się ze słowa odchudzałam aż przedobrzyłam, moje słońce złocistym blaskiem się dopala grzeszyłam piórem, nie żałuję w końcu za winy trzeba płacić świat będzie kręcił się, jak zwykle i nie ma żalu, nikt nie straci a czy to ważne, że jesienią? nikt się nie będzie serca chwytał, no może tylko ty, jak zawsze przyjdziesz, coś powiesz i przeczytasz 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może byś wiosnę poczuł tej jesieni:))) Pozdr.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj sterczą żebra jak spółgłoski i straszy szkielet z samych sylab znikły tłuszczyku samogłoski lecz krążą sensy w zdaniach-żyłach jak każda wena się zastrzega że tylko piórem grzeszy we śnie sekrety poznał anioł z nieba i wie dokładnie czymże jeszcze lecz nie wyjawi ich nikomu by nikt nie chwytał się ... za serce w ramach pokuty dzisiaj w domu do syta pojesz i stwórz wiersze :))) Serdeczne dzięki i pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a sterczą, sterczą, żebyś wiedział, bo się za bardzo odchudziłam paskudny kaszel, kicham wierszem i się przecinków ledwie trzymam więc jak mam grzeszyć, ja lebioda, gdy nie to zdrowie, nie te lata, jasna anielciu i z poetą już nawet ty mnie nie wyswatasz jeszcze pokutę mi zadajesz, po kiego licha drążyć temat? skoro petów jak cyganów takich prawdziwych, dawno nie ma Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. grzeszyć to można w każdym wieku jeśli jest chęć i wola boża kaszelek zniknie echu echu ze sylab czar oraz powab utkasz jak jakąś bluzkę szalik z sentencji liść wymyśli wena świat zawiruje jak na balu myśl chwycisz w lot i jest poemat już napisałaś dwa wierszyki przypadek to a niech do licha jeszcze ci jedno powiem przy tym uwielbiam Cię na forum czytać :))) Pozdrawiam Jacek 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żeby to było co uwielbiać, a sio mi z cukrem, po co słodzić nabawić grzybów, centymetrów wszak to urodzie pióra szkodzi lepiej mi przynieś prawdę w kwiaty uczciwie powiedz co schrzaniłam mogę obiecać, wszystko przełknę w dobrym lekarstwie moc i siła ewentualnie nakup maści żeby smarować słabe oczy aż wróci jasność, pomyślunek, jak nie, to będę miała fochy :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 @Jacek_Suchowicz Witaj Jacku - ładnie zagrałeś słowem - piękna ta twoja jesień . Tylko czytać i się upajać tymi obrazkami . pozd.
Ilkam_50 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Cztery zwrotki jesiennej melancholii, piąta dół i depresja. Zrobiło mi się smutno:(
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fochami grozisz a to heca i chrzanu szukasz pośród sylab zaraz tu zmyślę jakiś nietakt czy prowokacji przyszła chwila mam komplementom nosa utrzeć kiedy duch młody jak istota bez sensu złocić tulić w cukrze znów się poczułem jako profan więc wznoszę toast wiśnióweczką choć innych trunków nie jest mało pisz dalej zwiewnie fajnie lekko aby pachniało w wierszach Alą :))) pozdrawiam 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za obrazy ale jest raczej ponuro pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety jest smutno :( pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już dobrze, piję wiśnióweczkę następnym razem proszę brandy na wieczną zgodę, za poezję, by nas zmartwienia nie dosięgły dobranoc :)
Marlett Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 @Jacek_Suchowicz Tej jesieni jeszcze nie raz zaświeci słońce. A zimą otworzymy słoiki lata :) PozdrawiaM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może nie brandy lecz pięć gwiazdek francuskich szczyt wykwintnych trunków przy nim zmartwienie ginie każde optymizm ma na złe frasunki :))) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście tej jesieni jeszcze nie raz zaświeci słońce a słoiki to ponoć po Warszawie chodzą:)) pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi