Artur_Bielawa Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wszystko tobie dam świat daleki własny kram wszystko czego chcesz bez zastanowienia weź zmieści się na twojej białej dłoni nawet krakowski lajkonik Wszystko to to marna rzecz każda chwila musi biec musi mieć swój własny czas tak jak każde z nas Wszystko to za mało może jestem już na innym torze w innym czasie i przestrzeni tak by mnie tu nie widzieli
Marlett Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 @Artur_Bielawa Wszystko tobie dam świat daleki własny kram wszystko czego chcesz bez zastanowienia weź zmieści się w twej białej dłoni nawet krakowski lajkonik Wszystko to to marna rzecz każda chwila musi biec musi mieć swój własny czas tak jak każde z nas Wszystko to za mało może jestem już na innym torze w innym czasie i przestrzeni tak by mnie tu nie widzieli Jaką zasadą kierujesz rymy ?
Artur_Bielawa Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 @Marlett czy musi być jakaś zasada? akurat w tym wypadku niekoniecznie moim zdaniem, pozdrawiam
Marlett Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 @Artur_Bielawa Jeśli pomijasz zasady to przynajmniej nie pomijaj estetyki , wiersz jest jej pozbawiony. :) PozdrawiaM.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ano, rzecz ma się następująco: Jeśli rymujemy wyrazami jednosylabowymi, dam, kram, chcesz, weź to powinno się się tego trzymać. Można przeplatać wielosylabowymi, ale konsekwencja, porządek jakiś musi być. Tutaj jest niestety miszmasz. To oczywiście tylko moje zdanie, ale tak kocham poezję rymowaną, że wytrzymać nie mogę. Serdeczności, Arturze :)
Rekomendowane odpowiedzi