monika_dudzik Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Szafy sen musiałam ziścić I przybliżyć sie do planu Który w mojej głowie Nie daje mi spokoju Więc dzwoniłam do kolegi Plan mój skromnie przedstawiłam On też lubi tworzyć Tego, czego jeszcze nie ma Razem połączymy siły On deseczki mi poskleja Ja ustawie w dobrym miejscu On przymierzy,sprawdzi teraz Ja postawie deskę jedną On przybije mi to drewno Obraz jeszcze,jeszcze obraz Piękna skóra dzika Wyszukuje odpowiedniej By w sypialni lasu brzmiała symbolika I etyka musi zostać Po w sypialni ma pozostać tematyka lasu Tutaj w nocy moje sny Będą rządzić niczym głodny wilk Który po marzeniach stąpa Na mięciutkim mchu Szukając pożywienia Po ciemku,w zakamarkach lasu Nie czyniąc najmniejszego hałasu By nie zbudzić sarny Która, też sie w lesie chowa Sowa mądra głowa Nie obudzi jej Bo tak łańcuch pokarmowy Nakazuje Kto jest głodny,kto wywalczy Niech sie naje A ten słabszy W swej naturze Naje się po śmierci Lecz to tylko sen w mej sypialni On z mej szafy wyszedł Z lasu pachnie Rano wyjmę z niej swą bluzkę czystą, bez krwi I bez żalu, bo w naturze mojej Czuć się ubierając czysto i tęczowo
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwa światy wplątały się w jedność ten nocnych polowań na jadło i drugi, co wstaje wraz z brzaskiem bo tak mu to z marszu wypadło i nie da się temu zapobiec bo prawa natury niezmienne przecedzą, odrzucą odpady a to, co zostaje bezcenne bierzemy dla siebie jak własne bo z naszych przemyśleń powstały i z tego tworzymy ten klimat nasz własny, jedyny, wspaniały. HJ
monika_dudzik Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Być sobą i tylko Sobą być Temperamentem swym świat kredką malować Bo wtedy świat tęczą się ubiera Rozprzestrzenia kolory na niebie A czyż nie tęcza powoduje Że uśmiech zamiast deszczu na twarzy ląduje? Najlepiej się człowiek we własnym ubraniu czuje Wstydzić się nie trzeba Bo nagi nie stoi I niczym nie zdobi swojej osoby W temperamencie wysoka temperatura człowieka Jeśli kolor ubrania jest brudny To nagi bezwstydny Wyraz twarzy wychodzi
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie aktorstwo i mimika zawsze jestem tylko sobą bo i nawet polemika, którą nieraz przyjdzie stoczyć z mojej strony jest łagodna, wyważona i przyjazna atmosfera zaś pogodna bowiem klimat wokół siebie jak zwierciadło da odbicie i poświadczy, że z uśmiechem jakoś łatwiej iść przez życie. HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie aktorstwo i mimika zawsze jestem tylko sobą bo i nawet polemika, którą nieraz przyjdzie stoczyć z mojej strony jest łagodna, wyważona i przyjazna atmosfera zaś pogodna bowiem klimat wokół siebie jak zwierciadło da odbicie i poświadczy, że z uśmiechem jakoś łatwiej iść przez życie. HJ
monika_dudzik Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec I z kim sie zadajesz takim sie stajesz Nie ma sensu wcale dla mnie to stwierdzenie Bo gdy soba jestes To z tym co bywałes A źle wpływa w atmosferze Nie zostaniesz dlugo Nie powierzysz mu na słowo Kiedy mówi o problemach tylko Jakie w głowie W jego głowie, ciągle źle smakują Bo gdy problem nie problemem dla Ciebie Ile razy możesz mówić I powtarzać- Bądź ty sobą, nie rozpaczaj. A ten dalej o problemie Ktorego wcale nie ma i nie widac To sie nie chce dalej siedzieć Rozgrzebywać,rozpamiętywać Tyle ludzi jest na świecie Lecz gdy wnet połaczy siłe jeden z drugim Problem z panią problemową To ten problem dla problemu Jest nie problem Więc ja szukam Nie, nie szukam Swojej duszy,swego skarbu Co mi problem zdradzi raz A ja powiem to nie problem On: Masz kochanie racje teraz Wiec chodźmy na spacer... Ja: Tak kochanie, chodźmy! Też lubię, tak jak Ty Ciepło wiosny I tylko my
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedni mówią, że to chemia połączyła dwie osoby jeszcze inni, że to miłość lecz, miej ważne są sposoby choć jest faktem, że być musi na początek zaiskrzenie pewna zgodność charakterów dane sobie przyrzeczenie potem chęć dalszego życia i dzielenia trosk pospołu wspólna troska jak zapewnić podstawowy wikt by stołu nie upiększał tylko obrus lecz by na nim było jadło no a potem dyskutować czy już czas założyć stadło. HJ
monika_dudzik Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Czy to chemia? Czy to gusta? Jest ta iskra,są motyle W takim stanie chcemy zostać Choć, to tylko chwile To pryzmaty świata różowego Te początki nasze piękne Lecz gdy ściągnie życie nam je z nosa I okaze sie najgorsze Ze to nie dla Ciebie bajka Ze to nie dla Ciebie książe pozostaje wspomnienie wspomnienie Ono tylko poprzeczke podnosi Gdyz przed zycie mozna isc za rekę Nie z kimś, komu w różu dobrze A i w siwym kolorze Tez sie odnajduje I przy tym do Ciebie pasuje Siwy ten kolor, zakryty tylko na chwile Chodz z różem pasuje mi doskonale Drogi wspólne w koncu staną sie rozmyte Bo trzeba czuć się w swoim kolorze
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nikt nie wynalazł recepty na wszystkie bolączki świata bo nie ma takiego lekarza a także i biurokrata nie ponanosi na plany nie wpisze to w okólniki, że na to i na to potrzeba recepty, ponieważ wyniki i słupki poparcia dla partii spadają na łeb i na szyje a ludzie im leją na głowy fekalia i brudne pomyje najbliżej do celu poecie bo buja w przestworzy gęstwinie i często, choć tego nie musi to pisze, co mu się nawinie. HJ
monika_dudzik Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Polityka nudna, obłudna Chuda w ludzi mocnych Wariaci i frustraci Którzy nie panują Nie potrafie pojąć Czemu rządzi pieniądz Gdzie są głowy świata? ciekawość wsadzę w polityke tylko, kiedy wsadzić kule będzie czas Kiedy świat o pomoc mnie poprosi Bo z tą głową, co na szyji Państwa Kościoły bogate, samochody drogie, Bieda, biedniej jeszcze biedniej I bogato bardzo. A gdzie my? Społeczeństwo? Daleko...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to już niestety bywa kiedy rządzi komitywa dba o swoich i o siebie inni to jak trzoda w chlewie dla nich wszystko to, co gorsze dla nich wszystko z niższej półki dla nich kit, co spada z okien albo stare czerstwe bułki. Ten, kto kasy ma jak lodu jeszcze bardziej ja pomnaża gdy z posagiem trafi pannę to ją ciągnie do ołtarza a gdy z forsy ją wydoi szybko dąży do rozwodu albo nagle bez pożegnań drań gdzieś w Polskę daje chodu. HJ
monika_dudzik Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec W waszym świecie polityka... Aż sie przewróciłam, pomyślałam ze poczytam no i z krzesła spadłam Jakieś posty BANKI KRADNĄ ZMARŁYM KASE zmarły też sie poprzeracał, ale polityka, ma tu cos do powiedzenia, jak mozecie Banki drogie... Nie zgłosili sie najblizsi? nie ma pana tej mamony? To niech pójda na organizacje... w nasze strony bank czy PO to weźnie wreszczcie? Nie wiecie komu te pieniądze dać? nie mnie, nie, bo nie jestem rzydem jak wy rządem... w mieście banku w waszych stronach, dziecko w domu bez rodziców płacze nad talerzem zupy,łzami soli. Was nie boli? Bo mnie boli! I chodz dziecku, domu ciepła kupic sie nie da, To wesprzyj w ten sposób... bo te dzieci bez domowego chleba, też mają przyszłość, nie przekreślaj ich, daj na kredki niech malują tęcze! Nie mnie, nie bo nie jestem rzydem jak wy rządem... Wstyd mi polsko za Ciebie Gdzieś tam walczą światy zołnierz dumny, a ty polsko masz problem oj masz problem wstyd mi za Ciebie. Tu mam swoją polityke- usmiech nie pieniądze, za nic go nie kupie, za darmo go oddam. Serce trzeba dawać, właśnie nie swiadomie, nie zamieni sie w mamone a złoto! Oddajcie te pieniądze, oddajcie te pieniądze bieednym! Ile chcecie! Ile złota ja sie pytam, ile jeszcze ukradniecie biednym, Pomylił Wam sie Robin Hood I pomieszał w głowie złotem! Problem goni problem... no to proste z nieba spadnie samolot! Nowe rządze a niech będą! Z Macgyvera niby tutaj troche? Co popsuje to naprawie? Chyba tylko celem... Bo nieee umiecie w państwie. Chodź Królowo weź w obroty ten samolot! Bo sie kręci w głowie, nieee nie czytam więcej... Tu sobie posiedze, na mej wyspie, Twojej wyspie! Tu mi dobrze... Tu mam swoja polityke - usmiech nie pieniądze... Takie moje zdanie polityko
monika_dudzik Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 wyśpiewałam swoje zdanie;) Pod piosenke mi tu pasuje;D
Henryk_Jakowiec Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko mi się pogmatwało ginę w gąszczu polityki proponuję zmienić temat politykom od krytyki rosną w górę lub maleją tylko sondażowe słupki a nam wciąż się tylko wmawia zagłosujcie na nas głupki i człek drepcze to tej urny jak automat wrzuca losy piszę losy, bowiem nie wiem komu przypną moje głosy. HJ
monika_dudzik Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Więc odbiegam Nie mój temat Jak widać zresztą Aż się wersy tworzyć nie chcą Jak to u Was z wiosną? Przyszła wreszcie? U nas dzisiaj tak ponuro Chmura z chmurą Konsultują Czy w południe Deszcz zaprosić Niby Słońce, też chcą prosić, Żeby wpadło z promieniem, na chwilę ale co z tego wyjdzie, ja nie wiem... wiatr tak patrzy na nie, co to będzie z tej rozmowy, trochę podpowiada nawet- nie ma co, liczyć dziś na Słoneczko zachorowały mu promienie, musi ogrzać je troszeczkę w poniedziałek idą do szkoły... ja z Wami pogadam! o Pani Burzy wam poopowiadam chmury Wiatr im przewiał wątpliwości- Wpadnij poźniej, wyżej do nas, o Pani Burzy możemy pożartować.
monika_dudzik Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 tak Panie Henryku uciekła mi wena...Ale na chwile... moja motywacja własnie wróciła;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wenę trzeba trzymać krótko lecz nie można z niej dworować, z weny nie należy szydzić lecz jak bóstwo ją traktować wtedy nam odpłaci dobrym stylem, formą i warsztatem więc do weny nigdy z pięścią jeśli już to raczej z kwiatem bowiem wena jak kobieta miewa stresy i migreny i potrzeba lat praktyki żeby zgłębić duszę weny. HJ
monika_dudzik Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Wena wróci Jak te smutki, A ja nie chcę pisać smutno Więc swą wene Włożę w kieszeń Poczekam Może jutro? Jestem tylko kobietą kobietą czasem słabą Nie mam ramion, By w tej chwili Wyściskały moje lęki Zapędziłam się Oddałam uśmiech za darmo Tym co go potrzebowali A teraz pusto na mej twarzy Nie mam drobnych na parking
Henryk_Jakowiec Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiosna idzie, coraz bliżej z każdym dniem jest obok ciebie a gdy przyjdzie to wzajemnie wspomagając także siebie razem z weną, czyli w trójkę przekujecie siły w czyny czego wam serdecznie życzę choćby tylko z tej przyczyny że, ja zawsze dla kobiety mam szacunek, poważanie więc i wam serdecznie życzę całej trójce, miłe panie wenie, wiośnie i Monice werwy, siły i zapału drążcie temat perfekcyjnie zbliżcie go do ideału. HJ
monika_dudzik Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 @Henryk_Jakowiec Przyszła jest cudowna i taka prawdziwa... Piękne jest to uczucie wchodzenia w faze przyjazni z myślą , że miłość Ci tego nie zabierze! Świadomość śpi spokojnie,powietrze nie zionie strachem w pustocie uczuć bez pamięci. Nie trwoni się uśmiech na głuchej twarzy... Nie sinieja oczy, pod okręgiem słów w ciemnej burzy z deszczem. Wiertarka nie wierci w uszach, co jedyne w mózgu dziurę, by wylać niepotrzebny sen. A każde słodkie kłamstwo pokona kłamstwo, rozłoży w słodycz
Rekomendowane odpowiedzi