Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Słyszałeś

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szkiełka powiększające = okulary,
a może leciutko zaczepiłam wieszcza.

Co do labiryntu -
interesująca wiadomość -

od 24 stycznia belgijskie miasto Mons, rozpoczęło obchody uroczystości
związanych z uzyskaniem tytułu Europejskiej Stoicy Kultury 2015. Z tej okazji, w Mons odbywać się będzie całoroczny festiwal. Jedną z atrakcji ma być wystawa dzieł Vincenta van Gogha. Wyeksponowanych zostanie ok. 70 obrazów i rysunków słynnego malarza. Latem powstanie wielki labirynt słoneczników, nawiązujący do najsłynniejszego dzieła artysty.
V. van Gogh był związany z Mons, gdyż tutaj, przez dwa lata pełnił funkcję pastora, i tutaj zdecydował zrezygnować z duchowieństwa, by poświęcić się sztuce. Na przedmieściach Mons, stoi dom, w którym van Gogh mieszkał. Na marginesie - bardzo chciałabym do tego miasta pojechać.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szkiełka powiększające = okulary,
a może leciutko zaczepiłam wieszcza.

Co do labiryntu -
interesująca wiadomość -

od 24 stycznia belgijskie miasto Mons, rozpoczęło obchody uroczystości
związanych z uzyskaniem tytułu Europejskiej Stoicy Kultury 2015. Z tej okazji, w Mons odbywać się będzie całoroczny festiwal. Jedną z atrakcji ma być wystawa dzieł Vincenta van Gogha. Wyeksponowanych zostanie ok. 70 obrazów i rysunków słynnego malarza. Latem powstanie wielki labirynt słoneczników, nawiązujący do najsłynniejszego dzieła artysty.
V. van Gogh był związany z Mons, gdyż tutaj, przez dwa lata pełnił funkcję pastora, i tutaj zdecydował zrezygnować z duchowieństwa, by poświęcić się sztuce. Na przedmieściach Mons, stoi dom, w którym van Gogh mieszkał. Na marginesie - bardzo chciałabym do tego miasta pojechać.

Witaj - po przeczytaniu powyższego kom. zrozumiałem wiersz .
Przeczuwam że bardzo blisko jesteś z malarstwem - piękne hobby .
A wiersz wyszedł zgrabny -
pozd.