cyklop Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dzisiaj kończę 60 lat nie nie nie napiszę żadnego wiersza z tej okazji będę tylko się bać o ten koncert na wiatr i dwa świerszcze o orkiestrę sierżanta co wczoraj malowała mój świat madonnami o dwóch panów ledową purpurę niebo z niezbyt grzecznymi ptakami bać się będę że znikną a grać będzie chochoł z efemerydami w oknie zaś niekończący się taniec słupów soli z czarnymi dziurami Dzięki Bogu serce młode umysł jasny ciało wrze i dopiero rozpoczynam po laurowe gówno bieg Spośród jest wiele możliwości wybrałem poezję ambient. Będę tworzyć. Mam tytuł pierwszego wiersza: Dzisiaj kończę 60 lat. Dobry? ... Dzisiaj rano otwarłem sześćdziesiąte powieki tyleż ukłuć pamięci zastąpiło skowyt budzika i posypał się porządek codziennego szaleństwa Starości, nie dokuczaj jeszcze z wnukami chciałbym pogadać gdzieś się wspiąć potarmosić Ciemnieje niebo wspomnień przyglądają się drwiąco Czemu czasie spierdalasz* resztki każąc trawić bez końca* sorry, takie mamy czasy
Mieczysław_Borys Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Życzę w zdrowiu następnych 60. lat. Mnie brakuje równy roczek. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 @cyklop Trudno ocenić wiersze dedykowane ( tym bardziej sobie). Jest tu kilka ciepłych i wzruszających wersów. Najważniejsze , że w wierszach jest młody duch. Co to jest 60 latek , kiedy chce się żyć..? Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!
cyklop Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jeszcze młody jesteś :] Dziękuje i pozdrawiam
Penelope_Coal Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 mamy tutaj krótkie zdanie sprawy z dotychczasowego życia, radość, szczęście, spełnienie i nadzieję na więcej. Trudno nie być urzeczonym, czytając takie słowa
cyklop Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz to wiersz, zły lub dobry, czasem średni. Ale rozumiem, że nie chciałaś przyłożyć solenizantowi :) Dziękuje i pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 @cyklop Witaj - ciekawy widzenie własnego wieku - wiersz ciekawy - mocne zakończenie. A tak przy okazji życzę z okazji urodzin dużo zdrówka . pozd.
cyklop Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie... Trudno nie być urzeczonym, czytając Twoje słowa :) dziękuje i pozdrawiam
cyklop Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie znacznie ciekawsze było :) Dziękuję za życzenia i słowa - pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wiersz dla siebie, czemu nie i to nie pierwszy... Treść może ważna dla solenizanta, u mnie wywołała uśmiech. Dobrze, że dałeś "sorry".. ;) Pozdrawiam.
cyklop Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro był usmiech, znaczy było warto :) Dziękuję i pozdrawiam (bez "sorry" nie napisałbym)
Elżbieta_Zadrożna Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 @cyklop "o orkiestrę sierżanta co wczoraj malowała mój świat madonnami" - ladne :) życzę jeszcze wielu 'koncertów na wiatr" :)
cyklop Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję. Wolę co prawda "ledową purpurę", ale świerszczy też z przyjemnością słucham :)
Rekomendowane odpowiedzi