Nata_Kruk Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) niezmyślanka więc mówisz, że tak lubisz ważki, myślałam długo skąd się biorą być może są siostrami tęczy, w ten sam się przecież stroją kolor * ważki swym lotem wolność kreślą i taką samą siostra tęcza zwieszona w pałąk żeby ludziom twarze rozchmurzyć ot dla szczęścia i ja mam kaprys w dzień zimowy kwiaty posadzić na rabatach gdy wokół zamęt trudne chwile układam wstążki dla motyli którym kolory deszcz pozmywał z błotem wymieszał wątłe skrzydła bo sępom w górze wciąż w zaparte krucha nadzieja kiepskim żartem * - fragment wiersza Alicji Wysockiej, pt. "zmyślanka" styczeń, 2015 Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 @Nata_Kruk Witam - uśmiechnąłem się do twej wersji Alicji - fajnie wyszło . Chyba ta sama wena u was zagościła . pozd. serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy los uścielił niewygodę życie w mozole bywa trudne poszukaj kolorowej ważki, by na nią patrzeć i nie smutnieć poszukaj kolorowej tęczy, uśmiechu nieba w poprzek chmury, a przyjdzie chwila, czułe słowo i dobre serce - cię utulić Dla Ciebie Nato, za to, że tak długo, tak wiernie, przychodzisz pod moje wiersze. Zawsze znajdujesz dla mnie czas i ciepłe słowa. I wreszcie za to, że bierzesz się za rymy. Dobrej nocy :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 nie odnoszę się, bo to taka jakby riposta... i dlatego... Ponieważ jestem fanem owadów, zupełnie nie mogę zgodzić się z treścią zawartą w międzyprzestrzeni drugiej i trzeciej zwrotki, chociaż zamysł czaję :-)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 pierwsza super a potem czegoś zabrakło - pewno rymów wybrałem się na łąkę koło Częstochowy bo mi ostatnio rymów brakuje;) pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2015 Waldek... a ja uśmiecham się do.. fajnie wyszło.. i dodam, że wena na pewno nie taka sama. Wiersze Ali, między innymi, są przykładem, że da się porządnie poskładać słowa, tylko trzeba "posiedzieć z nimi", pokombinować.. bez pośpiechu.Czarek... odnieść się.. zawsze można... ;) nawet, jeśli to riposta na wiersz innego autora, ale widzę, że wyczułeś "temat" i nie szkodzi, że nie zgadzasz się z, jak to określiłeś, "międzyprzestrzenią" II-giej i III-ciej, a owady.. niektórych nie lubię.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2015 Alicjo... uśmiechy zbieram nawet z chmury kiedy próbuję stawiać rymy a że "molowy" cóż poradzić gdy myśl do głowy taka włazi ... no właśnie, Twoja zmyślanka lekka, zwiewna, moja niezmyślanka, dlatego, że ..nie.. celowo poukładała się w nieco odmiennej tonacji... Czy biorę się za rymy, nie potrafię odpowiedzieć, być może... potrzebuję chyba dobrej inspiracji i motywacji w postaci wpisów, ale czasem przeliczę się w "czekaniu" na kogoś, wówczas przygasam, jak świeczka w przeciągu... :( Miło mi, że zajrzałaś tutaj, chyba tytuł ściągnął.. ;) Bardzo Ci dziękuję za.. "gdy los uścielił niewygodę".. to sobie zabieram.!Jacku... na moje ucho, żadna z trzech nie jest super, bo gdy pisze się na "kolanie", by po "chwili" wrzucić.. nie ma siły, są niedociągnięcia. Nazajutrz wyjeżdżałam... a łąki koło Częstochowy znam.. co chcesz, miłe miejsce... ;) trzeba dobrze poszperać, a to co wyżej, co nieco poprawiłam... Przepraszam.. całą czwórkę.. za poślizg czasowy w odpowiedzi na posty. Dziękuję Wam za wpisy, ślę pozdrowienie.
Rekomendowane odpowiedzi