WiJa Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kiedy odkładam słuchawkę, to nagle mam ci dużo do powiedzenia. A kiedy odjechałaś, to (jak tu nie powiedzieć - z daleka) jeszcze bardziej jesteś mi bliska.
Marlett Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 @WiJa mam ci - niezbyt ładny zwrot brzmieniowy zmieniłabym na ; mam tobie
WiJa Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 @Marlett na pewno masz rację, zgodnie z pewnymi zasadami, a nawet odczuciem estetycznym, bo jest to zwrot poniekąd, a nawet nie poniekąd prostacki. ale prawdziwy ja, to jestem w tym, co/jak napisałem i nie chcę być prawidłowy, lepszy, piękniejszy, przystępniejszy niż jestem. dzięki za wgląd
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 nie odkładaj słuchawki zbyt szybko i posłuchaj co inni mają Ci do powiedzenia. Wtedy i Ty nie będziesz mieć problemów z wyrażaniem właściwych myśli we właściwym momencie i na właściwy temat :-)
WiJa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 @cezary_dacyszyn nie powiem, że ta odpowiedź mi się nie podoba, chociaż nie biorę jej tylko do siebie
WiJa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 @cezary_dacyszyn znaczy się, podoba mi się, że zaczynasz mówić po ludzku, bo to, czy Ci się podoba, czy nie podoba moja twórczość, to dla mnie (i pewnie dla literatury) sprawa drugorzędna
pathe Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kiedy odkładam słuchawkę, to wtedy nagle mam ci najwięcej do powiedzenia. A kiedy odjechałaś, to z daleka jeszcze bardziej jesteś mi bliska. Ja to tak, podoba mi się ta refleksja, choć szczególnie trzy pierwsze wersy, dalej myślę, że jest przestrzeń do udoskonalenia, i btw alternatywa, którą proponuje nie koniecznie mi się też widzi.
WiJa Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta wersja wydaje mi się za bardzo przepisowa, a ja nie jestem idealistą, przynajmniej co do tego, co może gasić ducha poezji i kontaktów międzyludzkich, żeby nie powiedzieć - miłości, nawet jeśli tylko pewnej spontaniczności
Rekomendowane odpowiedzi