Krystyna_Stempel Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Niebo złote ci otworzę, w którym ciszy biała nić jak ogromny dźwięków orzech, który pęknie, aby żyć zielonymi listeczkami, śpiewem jezior, zmierzchu graniem, aż ukaże jądro mleczne ptasi świt. Ziemię twardą ci przemienię w mleczów miękkich płynny lot, wyprowadzę z rzeczy cienie, które prężą się jak kot, futrem iskrząc zwiną wszystko w barwy burz, w serduszka listków, w deszczów siwy splot. I powietrza drżące strugi jak z anielskiej strzechy dym zmienię ci w aleje długie, w brzóz przejrzystych śpiewny płyn, aż zagrają jak wiolonczel żal - różowe światła pnącze, pszczelich skrzydeł hymn. Prawda że piękne? Spodobało mi się bardzo. Wam też?
Mieczysław_Borys Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Bardzo ładny wiersz w rym i bogate słownictwo poetyckie. "Prawda że piękne? Spodobało mi się bardzo. Wam też?" Pięknie. Spodobało mi się też. Pozdrowienie od Mietka. Uwielbiam wiersze o Przyrodzie...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 @Krystyna_Stempel Witaj Krystyno - nie wypada tak reklamować . Poczekaj na ocenę ... ona prawdę ci powie . Mi się spodobał - momentami . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi