Stary_Kredens Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 gmeranie w pamięci możesz pozwolić sobie na dekadencję w cieple nad pełną miską pielęgnować urazę bo to łatwiejsze od przebaczenia może gdyby do dupy dobrał ci się ziąb i głód i ból wszystko zbladłoby zmalało do łupiny orzecha bez jądra przepadło teraz trzeba walczyć tylko o życie czasem głupocie trzeba pomóc czasem i to nie pomoże pycha silniejsza jest gdy miłości brak ps. przepraszam ze bez znaków diakrytycznych , jutro to poprawię chciałam go już umieścić ależ jest tych znaków w polskim języku , nawet z tego sobie nie zdawałam sprawy , jaki jest skomplikowany poprawiłam
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 @Stary_Kredens a tak, polski język skomplikowany, dzięki za wyjaśnienie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 @Stary_Kredens Witaj - święte słowa - pycha silniejsza jest gdy miłości brak . Ciekawy wiersz - zatrzymuje - daje do myślenia . pozd.
teresa943 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 @Stary_Kredens jest takie powiedzenie trochę humorystyczne ale wiele daje do myślenia: "pycha umiera 15 minut po śmierci człowieka"; pycha jest korzeniem wszystkich grzechów i wyrasta z egoizmu - skupianie się na sobie i kontemplowanie własnych zranień świadczy o braku miłości - o tym mówi Twój refleksyjny wiersz i zachęca do zastanowienia się nad sobą; serdecznie pozdrawiam :)
Stary_Kredens Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie to ja tak się nad sobą zastanawiam pozdrawiam kredens
Stary_Kredens Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki , życie w ogóle daje do myślenia, relacje między ludźmi, w tym moje, na różnych poziomach, niestety czasem tak trudno pokonać pychę pozdrawiam kredens
efemeryda2 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 @Stary_Kredens Zawsze jest dobry czas na takie refleksje, a w ten grudniowy -. szczególnie Dziękuję , zabrałem go do siebie. Pozdrawiam!
Stary_Kredens Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za wpis i za czytanie w szczegolnosci z a to drugie pozdrawiam kredens
Rekomendowane odpowiedzi