Artur_Bielawa Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 wiatr i deszcz deszcz i wiatr w czyją duszę dziś się wkradł dni i noce noce dni cynik ze wszystkiego kpi grom nam ciska się na twarze ja mu jeszcze fuck pokażę siła walka walka siła czasu raczej nie zatrzymam po kolei jak w piosence zwrotka refren refren zwrotka wokół biegnie kołowrotka trzy życzenia które lepsze ogień, woda i powietrze usta słowa słowa usta czara goryczy jest już pusta z motyką na słońce się porwała ta która z niej pić musiała kara wina wina kara miłość bywa za denara ,,bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało naraz"
Marlett Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Artur_BielawaBo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz Tadeusz Boy-Żeleński (z książki Słówka)
Penelope_Coal Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Artur_Bielawa Bo trzeba uważać, żeby uczuć nie ujawnić, nawet przypadkiem. Mądry tekst, choć czasem człowiek musi uczyć się na błędach.
Artur_Bielawa Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Marlett tak wiem w cudzysłowie już jest, akurat pasowało mi to zapożyczenie, ale teraz tego to się używa w języku potocznym, nie mniej popisałaś się wiedzą - brawo!:) pozdrawiam
Artur_Bielawa Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Penelope_Coal dokładnie, uważam podobnie, uczucia należy sączyć i tak od razu do końca nie odsłaniać na to przyjdzie czas:). Dzięki za koment. pozdrawiam
Penelope_Coal Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Artur_Bielawa Nie ma czegoś takiego, jak natężenie uczuć platonicznych, a chyba o takich tu mowa. Wszelkie wyobrażenia i deklaracje dotyczą tylko uczuć realnie istniejących jak np. małżeństwo
Artur_Bielawa Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Penelope_Coal myślę że żeby doszło do małrzeństwa właśnie jest potrzebne coś takiego jak natężenie uczuć platonicznych - jak to nazwałaś, w związkach nie formalnych też jest miłość i wiele innych uczuć, a jak takie związki kończą się małrzeństwem, założeniem rodziny, rodzą się dzieci i to się nie rozpada po kilku latach, można mówić o szczęściu w życiu, szkoda że niewielu osobom to się udaje, że nieliczni odnajdują siebie nawzajem, ale to już inna bajka. pzdr.:)
Penelope_Coal Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @Artur_Bielawa Dokładnie, Artur. A tzw. uczucia platoniczne niestety, albo raczej na szczęście, nie mają żadnego przełożenia na rzeczywistość, dopóki nie zostaną w tej rzeczywistości osadzone.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 @Artur_Bielawa Witaj Arturze - uśmiecham się do twego wiersza - tylko nie wiem czy mam prawo Od początku do końca fajnie się czyta . pozd.
Artur_Bielawa Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 @Waldemar_Talar_Talar najważniejsze żeby dobrze się czytało, a uśmiech jest wskazany zawsze. dzięki za koment. pozdr.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Ciekawa i pogodna dyskusja o platonicznym uczuciu pod ciekawym i zatrzymującym wierszem Arturze :) A mnie się odruchowo jakoś Boy-Żeleński przeczytał tak po lekturze dyskusji:bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało zaraz :) A na poważnie, to platoniczność uczuć istnieje naprawdę, realnie choć obecny świat jakby zapomniał o czymś takim. Poza tym, czym jest miłość do Boga lub do bliźnich, taka bezinteresowna ? Serdecznie pozdrawiam :))
Artur_Bielawa Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 @Zbyszek_Dwa Ciekawe spostrzeżenia z twojej strony. dzieki za odwiedziny i koment. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi