Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktoś pogniótł życie
zabrał puls
pobrudził myśli
byłam kiedyś kobietą
Pamiętasz!
dziś nie potrafie nawet
powiedzieć gdzie mam
Serce
nie ma za mną cienia
więc gdy się zatrzymam
Upadnę
dusza powiedziała
ze ukoi ból
we śnie
a ja wciąż nie mam
Snów
bo ktoś pogniótł
Noce

Opublikowano

nie, nie pamiętam - nie chcę pamiętać:]
poszukaj sobie (w sobie) tego serca, a nadto (nad to) na pewno wrażliwości. wszystko ci gniotą... no to nie dziwię się, że takie wiersze powstają później:/

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Spisuję wszystkie smutki nigdy niewysłane łzy są znaczkami adresat między wersami listonosz krąży chcąc zostawić uśmiech w skrzynce poczta zgubiona prosi o nowe nadanie łzy są znaczkami adresat między wersami donikąd wyślę żal że nie wychodzi życie poczta zgubiona prosi o nowe nadanie tak żeby trafić do serca postrzelonego donikąd wyślę żal że nie wychodzi życie listem bez błędów który istnieć nie potrafi tak żeby trafić do serca postrzelonego a może samo siebie zakochaniem zbawi listem bez błędów który istnieć nie potrafi dostarczę sobie priorytetem nadzieję a może samo siebie zakochaniem zbawi cierpiące życie uwięzione w poczcie smutków listem bez błędów który istnieć nie potrafi spisuję wszystkie smutki niewysłane cierpiące życie uwięzione w poczcie smutków listonosz krąży chcąc zostawić uśmiech w skrzynce
    • @violetta   :))) o a ja lubię piękno …nie tylko w jedzeniu :)   
    • @KOBIETA nie ma problemu, lubię coś pięknego przyrządzać jedzenia:) 
    • @violetta mniam :)  Violetto :) chyba z Tobą zamieszkam ;) Ty będziesz gotować a ja zarabiać kasę;)    jeśli nie poczuję ..to sobie ugotuję drugiego;) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Właśnie w takich sytuacjach drugie czytanie bywa najciekawsze. Autor nie zawsze musi wiedzieć, co dokładnie uruchomił - czasem zapisuje impuls lub emocję, która dopiero w lekturze nabiera znaczeń. Poezja żyje także w interpretacjach i w tym, co czytelnik z niej wydobywa.  Pozdrawiam serdecznie. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...