Zjajami_Baba Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 mówisz trzeba zachować klasę widzę jedynie czarne tulipany dwunastoletnich facetów w rajtuzach drewniane koła tortur terapię prądem omszałe mury szpitalne Antosię w fartuszku typu antygwałt od wczoraj zdobi koronka Filipa co się ślini nawet kiedy nie patrzy na kobiety dziwne jego pani podchodzi pod czterdziestkę zaznaczam że nie jest rycząca złamali ci wszystkie koła zamachowe to nic Kropeczko to nic od jutra ćwiczymy chodzenie po chmurach w półuśmiechach córeczko na szczudłach
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Poruszył i wzruszył, bo nie mógł inaczej zadziałać Twój "oblot kukułczego gniazda", Babo.
Hannah_K Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Przeczytałam Babo i odchodzę a on zostanie zapamiętany.
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 @Anna_Myszkin dziękuję, Anno! kukułcze czasem nie tam, gdzie się spodziewamy... pozdrawiam!
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 @Hannah_K cieszy mnie pojemna pamięć twa, Hannah K :)
LadyC Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Nie da się tego wiersza czytać obojętnie. Zostanie na długo. Pozdrawiam
Wawrzynek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Są wiersze, które istnieją tylko na długość czytania, ale spotykam też takie, które utkwią pod skórą na długo.....I może będą swoistym kołem tortur pamięci o tych małych nieszczęśliwych ludziach :( Temat można potraktować ckliwie, na granicy kiczu "rozdzierającego serce", na szczęście tutaj tak się nie stało. Ukłony za słowo dla Autorki:)
Anna_Myszkin Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się nasunął za Twoim tekstem obraz Milosa Formana, że nie umiałam się odczepić.
Zjajami_Baba Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 @LadyC cieszę się, że zostanie i dziękuję za czytanie, pozdrawiam!
Zjajami_Baba Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 @Wawrzynek cieszę się, że się wiersz podoba, dziękuję za komentarz, pozdrawiam!
Zjajami_Baba Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 @Anna_Myszkin tak, ja też mam pod powiekami moje Tosie i Filipy, smutne, że kukułcze gniazda za każdym większym rogiem... pozdrawiam, Anno!
Rekomendowane odpowiedzi