pijaczyna_ok Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Rozmarzam się: ach, gdyby tak ktoś dobrotliwy wciągnął mnie do wyższych sfer i wprawnych piór ach mógłbym wtedy puszyć się: jak paw nastroszył pióra bym, jak lew potrząsał grzywą płową; przestałbym palić, pić i kląć i aureolę miał nad głową... Lecz cóż, brakuje mi ogłady i nie wiem co to jest bon ton, i na układy nie ma rady, i mówią do mnie: poszoł won! Więc przędę sobie coś na stronie bo nikt nie czyta marnych strof i apostrofę jakąś gonię do otoczaków i do wron. A wieczorami w miasto idę, spotykam ludzi, nie poetów, i słucham jazzu, piję wódę, wypalam ze dwadzieścia petów. Gdy wracam, siadam do peceta... ot, jaki ze mnie tam poeta; Rozmarzam się: ech, gdyby tak... i tracę czas i wzrok i smak.
Alicja_Wysocka Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 @pijaczyna_ok A ja właśnie Ciebie czytam, tylko, że nie mam 'pleców' i nie jestem wprawna, więc nie wiem czy Ci to wystarczy A od przeklinania psują się zęby :) Z dystansem do swojego pióra i siebie i całkiem nieźle, msz. Serdeczności :)
pijaczyna_ok Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, dzięki Alicjo; wystarczy, że Ty czytasz, bo nie potrzebuję ani pleców. ani niczego, poza zdrowiem i czasami dobrym słowem. Pozdrawiam :)
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 ...nie pusz się, dobrze jest jak jest... pozdr. agn.
pijaczyna_ok Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jasne Agnieszko - nie puszę się pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi