Jolanta_Dzierań Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 święci na ścianach, hostia za złotymi drzwiczkami. obślinione usta zabierają pierwszy pocałunek. jeden z tych obrazów, które same przychodzą i odchodzą kiedy zechcą, nie szanują chronologii, albo tego, że śpieszę się do pracy lub gotuję zupę, każdy chce mi powiedzieć coś istotnie nieistotnego, jak kapcie w muzeum czy kropla deszczu na szybie. pociąg na trasie Białystok - Warszawa, ja do domu, ona w ostatnią podróż. zmarznięta wśród majowej zieleni, w ogrodzie mgieł i białych kitli, zupełnie obca kobieta, której pożyczyłam szlafrok. zdechła kotka. nie chcesz tego widzieć - nagle zesztywniały kłębek sierści. na mogile jeszcze świeże kwiaty, nie tylko faraon mógł zabrać ze sobą orszak - tak to tlumaczę. moje przywidzenia - obślinione usta, szlafrok w śmieszne różowe kropki, pustka na ramieniu, powiedz, kto jest kustoszem tej ciągle żywej galerii.
Jolanta_Dzierań Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 proszę o uwagi, z góry dziekuję:))
Rekomendowane odpowiedzi