aluna Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 "migotanie serca jest oznaką odejścia" głucho w pustym pokoju meble wyszły na ramionach został skrawek kontaktu i okna pełne ptaków za mną grzmot słów przed ścianą slajdy cieni odbicia skrytych myśli może marzeń i złudzeń nie dogonię błękitu za często pada deszcz nie złapię wiśni wiosną chociaż nad głową jest
makarios_ Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 @aluna Podlir po rozwodzie!? Utwór przemawia do mnie poruszając..
Paulina_Murias Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 @aluna Przyłóż rękę do serca Ogrzej swoją dłoń I dotknij tych Co Cię otaczają A ciepło powróci Do serca Twego I rozgrzeje nadzieję Na nowo Pozdrawiam serdecznie:)
aluna Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 @makarios_ Nie , nie rozwód! Samo życie! Cieszę, się ,że poruszył,,,empatia wskazana!
aluna Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 @Paulina_Murias Dziękuję poetko za miły komentarz wierszem,(tak bardzo lubię tę formę odpowiedzi), dlatego, że czytelnik poświęca czas na głębokie przemyślenie treści mojego skrobania,,, ! Serdeczności! Hania
Paulina_Murias Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 @aluna Z sensem napisane więc zmusza do głębokich przemyśleń:) Pozdrawiam:)
M_Patriota Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Da Bóg, tak jak zaświeci jasno wiosenne słońce - tak i u Ciebie rozjaśni się światło życia. Miecio
Stary_Kredens Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 wiosna a tyle pesymistycznych skojarzeń , to co będzie jesienią? Pozdrawiam kredens
aluna Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 @Paulina_Murias I taki był mój zamiar poetko, życie tylko chwilami jest piękne, a reszta to proza życia! Pozdrawiam serdecznie!
aluna Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 @M_Patriota Mam taką nadzieję, liczę na poprawę nie tylko pogody! Pozdrawiam serdecznie! Hania
aluna Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 @Stary_Kredens Czasem Droga Poetko jest tak, że jak pisałaś pod Twoim wierszem-"ręce opadają"! Serdecznie! Hania
Paulina_Murias Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 @aluna Ale my poeci (oby nie było nadużyciem nazwanie siebie poetką) potrafimy zamienić prozę w poezję czyż nie? "Dopóki nie poczujesz się nieszczęśliwy, nie narodzi się w tobie poezja! "(T. Różewicz) Nie poddawaj się! Może właśnie rozpoczął się nowy etap w twoim życiu, który zaowocuje nowymi pomysłami literackimi? "Spokojnie pisz do końca swe wiersze klasyczne, Które wtedy są dobre, gdy cierpisz w milczeniu" (J. Lechoń) Pozdrawiam jeszcze raz:) Paulina
aluna Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 @Paulina_Murias Masz rację Poetko! Szczęście, miłość, rozterka ,dramat,,,to dla poetów "komfortowe emocje", by pisać , ale ja nie potrzebuję "wspomagania" - piszę co mi w duszy gra! W tym wierszu wygrały emocje,,,sedno leży w puencie! Wiosenne serdeczności! Hania
Rekomendowane odpowiedzi