Agnieszka_Horodyska Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Wariatkowo, proszę państwa, war-jatko-wo. Kiwaj głową, proszę państwa - kiwam głową. Rozdwojenia, rozpiącienia, proszę państwa, Chrześcijańsko-przeświatowa myśl pogańska. Rozczworzenie, rozwarstwienie, moi drodzy Przyjaciele, profesorzy, psycholodzy. I blokada - ach - blokada, proszę państwa, Gdy się składa te gałgany, te baraństwa W jedną kupę, gdy się składa razem z świętem Te przekleństwa uświęcone i przeklęte. Żeby tyle! Przecież państwo, proszę państwa, Tak mnie szarpią i tak szepczą mi szataństwa, Tak mnie szarpią w cztery strony jak żywioły, Tak się kręcę, szarpię, sama, z boku głowy...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 No i fajnie. Masz gibkie i zmyślne pióro, bardzo lubię do Ciebie zaglądać. Tak mi przyszło do głowy, żeby w ostatnim wersie 'tak' zastąpić 'że' Byłaby to jakaś puenta, no chyba, że do tej pory trwasz w zawieszeniu :) Ukłony, Agnieszko :)
aluna Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 @Agnieszka_Horodyska Wariatkowo proszę państwa jest dla wszystkich i to bez oszukiwaństwa proszę państwa Tak mnie się skojarzyło! Podoba się przekaz!!! Pozdrawiam!
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 @Alicja_Wysocka Dziękuję bardzo za skomentowanie i miłe słowa :) Zmieniałam kilka razy z tak na że, a pomiędzy z że na tak i w końcu zostawiłam, choć widzę, że nie da się po tym poznać, co do końca mam na myśli... Pozdrawiam miło :)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 @aluna Oszukiwaństwa Cecha szataństwa ;) Mam nadzieję, że przekaz przetrwał taki, jakim go od początku czułam, ale nawet jeśli inny się podoba, to też się cieszę. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam!
aluna Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 @Agnieszka_Horodyska Agnieszko , to nie inny przekaz to odpowiedź! Pozdrawiam autorkę ciekawego przemyślenia! Podoba się! Serdeczności! Hania
sława_zaczek Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 istne wariatkowo,kiedy ruszam głową, a ona jak kamieniem walnięta... Fajny twój wiersz, prowokuje...:).
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @sława_zaczek Bardzo miło dziękuję za komentarz :) Biedne nasze głowy, co w nich jatki i... krowy. Krowy do rymu.
Rekomendowane odpowiedzi