henryk_bukowski Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 gdybym znał tajemnice na pokuszenie mógł wodzić policzyłbym ci sylaby we włosach odnalazł drogę do domu miedzy wersami naślinił palec w ciemnościach przekładał strony i czytał po wschody słońca latarnie nowiu gdybym
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Podejmij decyzję. Albo liryczny wywód trzech czwartych utworu i patetyczne "latarnie nowiu" albo wzwód i naśliniony palec w ciemnościach. Cały ty:) A tak na poważnie: gdybym znał tajemnice na pokuszenie mógł wodzić policzyłbym ci sylaby we włosachodnalazł drogę do domu miedzy wersami naślinił palec w ciemnościach przekładał strony i czytał po wschody słońcalatarnie nowiu "Tłustki" bym usunął. Ten pierwszy, bo z pewnością już się z nim zderzyłem. Jest "oklepany". Drugi opisałem wyżej. Poza tym smakuje. pozdr
henryk_bukowski Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 ..ten drugi "latarnie nowiu"..jestem skłonny zaakceptować :)..ale pierwszy w kontekście całości,to jak niewieście wargi sromowe musi zostać :)..być może zwrot oklepany,ale dotychczas pewnie używany w odniesieniu do zagubienia,jakichś matołów poszukujących sensu życia :)..a tutaj mamy drogę "do domu",gdzie dom urasta do... Hej :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 @henryk_bukowski Nie widzę problemu. Przecież potrafisz powiedzieć to po swojemu. "odnalazł drogę do domu miedzy wersami" - to naprawdę brzmi powtórkowo.
henryk_bukowski Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 @Mariusz_Sukmanowski ..pomyślę nad tym :)..masz rację,może to jednak lenistwo z mojej strony :)..no przecież mógłbym..rzeczywiście ..:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 bardzo dobry wiersz . Prawie BARDZO DOBRY ...
Rekomendowane odpowiedzi