Sabre_Wolfik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy nad garście unoszę oddech, swoje westchnienie jakbym chciał dłonie Twe rozpalić smoczym sposobem i w ukradku jakimś, nagle stoję za Tobą smakując końce włosów do cebulek przez cały szczypiorek połykam je w mgnieniu oka że nawet nie wiesz że zniknąłem gdy wracam przed powiekami jeszcze mimowolnie odsłaniasz ją galopują po tobie ma spojrzenia od ucha do ucha ustami zdobioną rozchylonymi w przeciągu gładkość owarkoczona z powrotem opada i znów spijam teraz rytm serca podnosi się i opada w blasku Twych oczu palę spojrzeniem jakąś grozę w sobie rozczytując na Twoje spragnienie
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Sabre_Wolfik Sabre dotyki zostawię na smutne wieczory ale napiszę co jeszcze boli: bo skoro umiem pisać słowami tęsknotę szczęście i co za górami to czemu co dzień ciągle mi mało rozszczepiam wargę zaciskam ciało i tylko marzę? marznę w goręce jak jeszcze powiedz otworzyć serce? Ha, dopisuję, bo widzę jak w popłochu zmykam. Przecież miłe to ciepło co w środku płonie. Podświadomość mi chyłkiem bokiem wymyka, a ja ją myk, i w garści trzymam. Ojej, dzięki, dzięki Tobie. [i/]
Sabre_Wolfik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy gdy we mnie wulkan kruszy serca ramę rozbija wewnętrzność nie przez jakąś damę lecz przez prostaczkę co ją wozem wożą i zwyczajnie zwą ją smutną życia prozą wtedy wyrywam się z oprawców dłoni rzucając za drzwi nikt mnie nie do goni chwytam się drzewa metal lśni też na nim i zaczynam nucić znikam z świata granic
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Sabre_Wolfik jest to jakiś sposób by równać ciśnienie myślę ulgę daje na powieki mgnienie. ja szukam narzędzi system chcę rozwalić a i przy okazji siebie doskonalić.
Sabre_Wolfik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy jest jeszcze coś... tak niewypowiedzianie skuteczne że aż przerażające potwornie uderzające bezlitośnie niszczące żyć przecież możesz tym na każdym kroku sercem w garści bezlitosnym zniszczyć siebie spopieloną durną i błahą zauważ jak niektórzy dopuszczają się interpretacji ładu składu i proporcji tu tamto, tam tu to krytyka krtani w krzyku a wiesz przecież że nie o to by poprawiać kurze ścierać i podmalowywać by się świeciło i się szczerzyło, błyszczało do innych jak wiatrem pchany drogowskaz na rozstajach każdy z nich tutaj to zaproszenie do innego świata jak Twój, ten z boku inne czekają by wędrować po nich ukradkiem szlakiem przesłań i myśli bo cóż to jest poezja? słowo - jakby ktoś miód z drewnianej chochli przelewał tak kapie i gromadzi się ciężkie i lepkie od słodyczy po to by wydawać? zarabiać? pochwały, czy cięgi zbierać? krytykować w kratkę odpuścić zebrane powietrze po niedzielnych modłach? co się tu liczy? gadzi charakter pokręconych umysłów jak Oni śmią sapiąc i grzmiąc w swych kartonowych jaskiniach pierwotniacy umysłowi bądź więc wędrowcem przemierzaj cudze światy przesłań i treści wejdź na scenę nie potykaj się na zapleczu...
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Sabre_Wolfik śladem myśli szlak wilka znaczysz po czystym śniegu podwijam kieckę i podążam po kolana ale widzę je wyraźnie słuszne ślady bez ogłady prostych słów i mądrych znaczeń. balsamem na moje usta ten śnieg biały wilgotny topnieję Sabre
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Sabre_Wolfik jak byłam mała zaglądałam w okna zasłony chroniły pokoje ale nie przed nosem dziecka widziałam cienie i gesty uczyłam się życia z prawdziwego teatru dlatego tak dotyk mnie dziś dotyka nosem o szybę dotknij mnie przez monitor
Sabre_Wolfik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy chodź ze mną w mrozy okrutne, gdzie lodem będziesz oddychać, bezdroża znaczyć tropem, oddechem położenie swych ust zdradzać, gdzie krwawić nie będziesz wcale, bólu nie znosić w czystości horyzontu, mrużyć oczy przed światłem, aż zapadnie mrok gęsty, oczu obcych mnogość wszędzie, ciarki na iglastych świerkach, księżyc tak wyraźny okokół i wycie... pełne natury bezgniewne w samotności bądź wilczycą zew miej w krwi niech zaiskrzy między rozumem instynktownie a sercem
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Sabre_WolfikPisałam: Czasami zamieniam się w wilkołaka gdy ból przychodzi jak księżyc przeszywa noc do szpiku kości kły rosną odchodzę od zmysłów z pragnienia rękę zagryzam bo żal mi ciebie i czekam zbawienia. Gody jak noc jasna nadchodzą. PS. Jak wydzielić wilka z wilkołaka? ;)
Sabre_Wolfik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy nie ma wilkołaków są tylko wilki a te niby łaki doczepione na ogonie dawno już pospadały Twój wilk rodzi się w bólu krzyku i krwi Twój wilk tęsknotą dusi się ostrząc pragnienie Twój wilk narodzi się podobnie gdy oślepnie W noc jasną Twoim wilkiem być w zamyśle ciekawe
Rekomendowane odpowiedzi