Agnieszka_Horodyska Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 23.01.14 r. W dzień świętego Ildefonsa mały wróbel z wróblem pląsa. Krzyki, piski, gwar, uciecha, fruną w niebo skoczne echa. W noc świętego Ildefonsa śnieżny Księżyc z Ziemią pląsa. Sprint przez Kosmos! Po kryjomu Mleczną drogą mkną do domu. W czas świętego Ildefonsa chwila z chwilą dziarsko pląsa. Z ust im bucha siwa para, gdy wracają do zegara. A Ildefons, ten poeta, znów się zgubił - gdzie ta meta? gdzie ja, wróbel, kurczak, jestem? I pozdrowił wszystko gestem. A Ildefons, ten zielony, znów z daleka chce do żony. Leży smutny gdzieś pod ścianą i zieloną krwawi raną. A Ildefons, ten od Prania, resztę snu od piór odgania i pracuje jak parowóz, z natchnień lepi nowy globus.
bazyl_prost Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 @Agnieszka_Horodyska wiedziałem że Agnieszki to rewolucjonistki ale proponuje ostrożnie z nożykiem moze przerzuć się na parę
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Zawsze warto zajrzeć do Ciebie :) Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 ładnie A Ildefons od dorożki na tym forum znów zagościł i przesłanie zniósł najszczersze tradycyjne piszcie wiersze :) pozdrawiam
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 @bazyl_prost Nie wiem, co tu rewolucyjnego ;) Pozdrawiam i dzięki za komentarz :)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 @Alicja_Wysocka Bardzo mi miło, dziękuję za skomentowanie :) Pozdrawiam!
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 @Jacek_Suchowicz O to to, może o to chodziło właśnie :) Pozdrawiam miło i dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi