maria_bard Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 żaden rys jej twarzy nie odbiegał od krzywej gaussa na niezłych kiedyś dłoniach placki farb po malowaniu uschłych hortensji zamiast delikatnych pończoch wytarte dżinsy bluzka w kratę i ta okropna wielka torba gdzie każda rzecz ociera się o setkę innych nic nie odbiega od ułożonej codzienności ale podszedłeś siadasz obok poddajesz się zapachowi jej włosów nazywasz ją swoją tańczącą Marleneto te twoje hortensje kochana
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Lekko odrealniona pustać dwóch dusz, próbujących odebrać codzienności jej szarość. Nie wiem, czy tytułowe miejsce pozwala na uzyskanie erotyczności jaka należy się "bohaterom", więc żeby im jej nie odbierać zostawiłbym "pod kopułą". I tak kruchą przecież i "momentalną". pozdr
Dariusz Sokołowski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 @maria_bard "Ślepa miłość". Śliczne, poetyckie foto. Jak reprodukcja wieży Eiffla na ścianie dworcowej spelunki. Środek nieostry, zabałaganiony... Wydaje mi się, że to słaby wiersz.
maria_bard Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że nie lubisz lukru. Ja też wolę schabowe, ale ten sen przyśnił mi się tak, jak wiernie opisałam. Pewnie nie powinnam była go tu wrzucać, bo jest ckliwie-osobisty, ale czasem najpierw się robi, potem - żałuje. Z publikacjami tutaj zawsze tak mam...:-))) Dzięki, że zerknąłeś. Uścisk. e.
maria_bard Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zapomniałam dodać, że bardzo sobie cenię Twoje uważne czytania tekstów. Często imponują mi Twoje komentarze. Różnią się znacznie od wielu innych, które mogę tu czytać.
maria_bard Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że lepiej idzie mi patrzenie i rozmowa o obrazkach niż pisanie wierszy. To wiem:-) Ale "wyciągam" dla siebie chociaż to, że obrazek wygrał z nieudolnością wierszoklety:-) Dziękuję za czytanie, pozdrawiam. e.
beta_b Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Na tym obrazku wyraźnie widać pociągnięcia pędzlem. Podkład w pierwszej strofie; piórkiem precyzyjny opis w drugiej i szerokim pędzlem, zamaszyście w dół od "ale". Tak go czytam. Przyjemnie mi z nim obok. bb
Hannah_K Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Mimo wszystko zmieniamy się i dziwimy temu konfrontując ze wspomnieniami. Tylko zapach pozostaje ten sam.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 On nie jest ckliwy, jest romantyczny, ale nie ocieka miodem i nie trąci banałem ani trochę. Nie musisz się wstydzić za swoje miękkie odsłony, Elu, bo są na wskroś ludzkie - każda "przeciętna" jednostka, zwłaszcza znużona codziennością, marzy o chwili, gdy ktoś pokocha jej "wyjątkowość". Uściski: )
maria_bard Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam sojuszniczkę w zamianie snu i obrazu na słowa. Miło mi. E.
maria_bard Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem, czy tu zaistniała zmiana. Albo zdziwienie. Natomiast zapach jest clou programu.
maria_bard Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś łaskawa dla mnie. Dzięki. Co do słów o akceptacji - wiemy obie, jak ważny i głęboki w nich sens. Serdeczności.:-))) E.
maria_bard Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 @Mithotyn To przecież o to chodziło! Masz węch, ucho i oko - czucie. Dzięki. Jednak ckliwość często mi dokucza, ale i głaszcze. Dzięki, Jarku. E.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 hortensje- pretensje, Elu twoje wiersze, jak wielka torba. wcale nie okropna. mają wszystko co potrzebne, co może się przydać, jest elementem calości. pozdrawiam.
maria_bard Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Oby tak było, jak mówisz... Szczególnie - jeżeli coś może się przydać, to już cosik:-))) Pozdrawiam i ja. E.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @maria_bard zgrabnie, całkiem ciekawy obrazek, jakoś tak lirycznie kombinujesz, zaciekawiasz, to dobrze, prawda? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi