Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Do końca nie wiem jak tekst interpretować:
kilku, mieli, bo chcieli,bezgłośnie - "bezprotestowo",czy może bezgłos aktem protestu,...............ale to by miało sens, no może w dwóch (jeśli nie jednym) przypadkach,................... a potem szargana wspomnieniami rzygam. Trochę taka nimfomanka z przerośniętym sumieniem.I jeszcze mówi o tym, jakby chciała podkreślić swoją "bulimię".

Przychodzi mi też do głowy drastyczne wydarzenie jakim jest gwałt , ale ten bezgłos "się kłóci" albo posuwam się już za daleko.

W każdym razie bólu w tekście masa ,choć pozornie cichego.

We "flecikach" Kayah: uczyła przynajmniej "złamane serce na nowo".
pozdr

@Mariusz_Sukmanowski

...jesteś w połowie drogi...;-))), śmiało możesz się posuwać za daleko, jestem wyrozumiała.

fleciki, zupełnie przypadkowa zbieżność, niejakiej Kayach nie słucham, to i nie wiem, nie ta estetyka...
Dzięki za próbę interpretacji, wątpliwości trzeba mieć inaczej jest nudno... Pozdrawiam . agn.

OK... treść i przekaz jasny, w miarę ... Forma lepsza była u AW... Nie wnikam panny czy przed rozwodem, w każdym razie dla mnie była damskim objawieniem Wojaczka i Bursy w jednym, kilku innych bym jeszcze w to wmieszał, na obecną chwilę słabiej... Przyzwyczaiłaś mnie do dosadności, ot co... I mam Ci za złe, że z mojego ula zniknęło tak wiele Twoich dobrych wierszy... :-(

@cezary_dacyszyn

...a może już nie panna aw...a panna młoda...? ;-)))
tyle komplementów...chyba w myśl powiedzenia ""a taki był dobry człowiek "", szkoda , że umarł...a w ulu ciasno od pszczółek, mniemam miodek wybierasz
tkliwie...hihi ;-)) pozdrawiam . agn

""za złe "" ? Weź pod uwagę, że jest też zupełnie inne ""onogrono"".