beta_b Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 kolejne niechciane jak wszy na sumieniu swędzą wspomnienia skrzy iskra z choinki i siano zapala rozmowa przy stole opłatek się kruszy a w wannie karp dusi sznur ciągnie mikołaj pod obrus zamiata rodzinne kłopoty kościelna kolęda śmieci wyrzuciłam na tak ważne święta gładzę róg serwetki bóg mały się rodzi wytrzepię dywany zanim się pojednam 1
al_meriusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 ładny wiersz... prosty za mgłą [youtube]oG6pEolAKm8[/youtube] bb życzę ci ładnych świąt i dobrych ps osobiście bardziej byłbym za 'śmieci wyrzuciłam' - żeby nieco złagodzić 'wisienkowatość' i 'bóg małym się rodzi' - żeby pozwolić myślom bardziej rozwinąć skrzydła no i chyba krótszy tytuł - żeby ćwiczyć 'kiełznanie' przekory
beta_b Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 @al_meriusz Dziękuję. Czasami tak puszczam emocje, nie znaczy że ze mną źle, tylko w danej chwili fala wezbrała. Bo emocje to tylko emocje, ulotne jak chwila. Szkicuję, ćwiczą c słowa. Dzielę się z Tobą opłatkiem przy stole. Nie znam cię a Ty tak dużo mi dałeś. Dobrych świąt. Nie zmienię "Bóg małym się rodzi" z obawy o błędną interpretację. Może ktoś tu dostrzec że się wyżej stawiam a to nie prawda. Na tytuł nie mam pomysłu. A śmieci wyrzucilam. I już się pojednałam z ludźmi i światem, ciesząc się na te narodziny.
beta_b Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 @al_meriusz Zaskoczyłam ;-) Z tym tytułem to ja na poważnie go wstawiłam. To nie była przekora. Nie chcę ludziom psuć nastroju, stąd dosłowne ostrzeżenie. To nie prowokacja. Raczej nieudolna forma szacunku dla religijności innych, przywiązania do tradycji.
al_meriusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 hahahahaa no nie... ;-) partyjniacka propaganda mnie nie bawi a z tego: 'i 'bóg małym się rodzi' - żeby pozwolić myślom bardziej rozwinąć skrzydła' - wycofuję się - jak sama zauważyłaś, to nie był dobry pomysł ps przekornym można być też śmiertelnie serio serio - przestrogą -chyba niesłuszną, bo jednak święta przy końcu wiersza stają się prawdziwie świąteczne- jest pierwszy człon tytułu, przekorą drugi
beta_b Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 @al_meriusz Hahaha no to jestem przekorna ;-) ake bez świadomości. Ciekawy wniosek. Przyjmuję do sprawdzenia. :-) A w tańcu prowadzę, stąd i może w słowach tak sztywny krok wyznaczam. :-D
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2017 Grunch i świat nie będzie ... Dwa pierwsze wersy biją obuchem po głowie.. ja tam wierze w świetego Mikołaja :) ale i tak wiersz mi się podoba bo emocje z niego wychodzą...
Jolanta_S. Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 prosto i szczerze, a to lubię :)
beta_b Opublikowano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 Odkopane starocie ;) ale dziękuję Marcinie i Jolanto za odwiedziny i czytanie.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki temu moze sie człowiek poczuć jak Indiana jones ;) odkryć skarb wśród kurzu ;)
Rekomendowane odpowiedzi